Coronavirus

Første tilfælde af coronavirus i Nordjylland – nu er alle regioner ramt

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Telenor bekræfter over for TV 2 NORD, at en af deres medarbejdere er smittet.

Region Nordjylland har søndag fået konstateret sit første tilfælde af coronavirus.

Det oplyser ledende overlæge og professor på Infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital, Henrik Nielsen, til TV 2 NORD.

Dermed er der registreret smittetilfælde i alle fem regioner i Danmark, fortæller Henrik Nielsen.

- Men der ikke tale om, at der er nogen indlagt med coronavirus på den nye pandemi-afdeling på Aalborg Universitetshospital, så der er tale om et mildt tilfælde, siger Henrik Nielsen.

Telenor-medarbejder smittet

Der er ifølge TV 2s oplysninger tale om en medarbejder fra Telenor i Aalborg.

Hvad er covid-19 og coronavirus?

  • Corona er en familie af virusser, der kan være årsag til milde forkølelser, men også til alvorlige infektioner i luftvejene. De almindelige CoV er globalt udbredte og forekommer hyppigst efterår og vinter.
  • Der findes nu seks forskellige CoV, som kan smitte mennesker. MERS og SARS er mest sjældne og alvorlige.
  • Den aktuelle virus hedder SARS-CoV-2  (Severe acute respiratorysyndrome coronavirus 2) og havde sit udbrud fra Kina i december 2019. 
  • Verdenssundhedsorganisationen, WHO), meddelte 11. februar 2020, at den sygdom, man får af den nye virus, har navnet covid-19 (coronavirus disease 2019).

Telenors kommunikationschef, Lise Kirkegaard, bekræfter over for TV 2 NORD, at en medarbejder hos dem er smittet med coronavirus.

- Vi kan bekræfte, at vi har en medarbejder på vores hovedkontor, der er testet positiv for coronavirus, siger hun.

Medarbejderen har været på skiferie i Lombardiet, og kom hjem til Danmark 21. februar.

Telenor-medarbejderen er i isolation, og i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed er yderligere 29 medarbejdere sendt i hjemmekarantæne, da de har været i kontakt med den smittede medarbejder i smitteperioden.

35 smittet i Danmark

Søndag klokken 12.30 fortalte Styrelsen for Patientsikkerhed, at antallet af personer i Danmark, der er konstateret smittet med coronavirus, er steget til 35 personer.

På samme tidspunkt oplyste styrelsen også, at 628 danskere er i karantæne.

TV 2 har forgæves forsøgt at komme igennem til Styrelsen for Patientsikkerhed søndag aften for at få en status på coronasmitten i Danmark.