Coronavirus

Flytrafikken til og fra København faldet med en tredjedel

Normalt betjener lufthavnen 2,5 millioner passagerer.

På få uger er antallet af rejsende til og fra Københavns Lufthavn i Kastrup faldet med en tredjedel. Det oplyser Københavns Lufthavn.

Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne, opfordrer nu regeringen til nogle initiativer, der skal forhindre milliardtab for luftfartstrafikken.

Han ønsker en dialog med regeringen om økonomiske støtteforanstaltninger, siger han til TV 2.

Ifølge Thomas Woldbye har man aldrig tidligere set så store fald i luftfartstrafikken.

- Det er en hidtil uset katastrofe og krise, vi er ude i nu. Det her har vi aldrig set før. Det er markant mere voldsomt end både finanskrisen, 9/11, askeskyen og alt andet, vi har set i luftfarten siden 2. verdenskrig. Luftfartstrafikken er allerede faldet med en tredjedel, og vi frygter den kan falde med 50 procent, siger Thomas Woldbye.

Frygter store tab

Det er antallet af passagerer i Københavns Lufthavn i Kastrup, der er faldet med en tredjedel.

- Der er en større risiko for, at det bliver værre end at det bliver bedre på den korte bane, siger Thomas Woldbye.

Han frygter store økonomiske tab.

- Der er masser af jobs og beskæftigelse, som er udsat for risiko nu, siger han.

Han ønsker en dialog med regeringen om midlertidige økonomiske støtteforanstaltninger.

- Jeg tror det kan blive kostbart. Men det kan blive langt mere kostbart ikke at gøre noget, siger Thomas Woldbye.

Regeringen har ikke taget stilling

Regeringen har endnu ikke taget stilling til konkrete initiativer i forhold til luftfarten. Det understreger transportminister Benny Engelbrecht (S), efter rejse- og luftfartsmediet Check-in.dk tidligere søndag skrev at regeringen var klar med en hjælpepakke til luftfarten.

- Regeringen tager den aktuelle situation meget alvorligt. Der er ingen tvivl om, at det vil have konsekvenser for mange mennesker og virksomheder. Det gælder ikke mindst i transportbranchen, som er en af de brancher, der allerede nu ser en markant nedgang i efterspørgslen, siger Benny Engelbrecht.

Han oplyser, at centrale aktører i den danske luftfartsbranche planlægges indkaldt til et møde i Erhvervsministeriet i starten af næste uge, hvor de kan præsentere deres aktuelle syn på situationen.

Normalt betjener lufthavnen 2,5 millioner passagerer om måneden.

I sidste uge kom det frem, at flyselskaber verden rundt risikerer at tabe op mod 755 milliarder kroner på grund af coronavirus, der har bredt sig til store dele af Jorden.

Den internationale luftfartsorganisation Iata har regnet på tallene og torsdag fremlagt, hvad man skønner, det vil koste flyselskaberne.

Her hedder det, at flyselskaberne i år står til at miste mellem 63 milliarder dollar og 133 milliarder dollar (421 og 755 milliarder kroner) som følge af virussygdommen, der har spredt sig fra Kina. Det skriver AFP.