Coronavirus

Myndighederne: Udskyd eller aflys alle arrangementer i Danmark med over 1000 gæster

Det er en klar anbefaling fra sundhedsmyndighedernes side, at alle skal holde igen med kys, kram og med at give hånd, lød det på pressemødet.

Myndighederne opfordrer nu til at aflyse eller udskyde alle arrangementer med over 1000 deltagere på grund af coronavirus.

Det siger statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i Statsministeriet om covid-19. Opfordringen gælder til og med slutningen af marts med mulighed for forlængelse.

Alle de redskaber, som myndighederne vurderer til at være nødvendige, skal tages i brug, siger Mette Frederiksen:

- Vi skal være et skridt foran smitten og handle tidligt i stedet for sent, siger statsministeren på pressemødet, hvor der også er talspersoner fra Rigspolitiet, Borgerservice, Sundhedsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen.

Opfordringen fra myndighederne har blandt andet resulteret i, at det danske Melodi Grand Prix lørdag bliver afholdt uden tilskuere.

Hold igen med kys og kram

Det er en klar anbefaling fra sundhedsmyndighedernes side, at alle skal holde igen med kys, kram og med at give hånd, lød det på pressemødet.

I det hele taget anbefaler de, at danskerne holder afstand til hinanden. Det gælder især på steder, hvor personer står tæt som i en bus eller i metro.

Samtidig skal danskerne fortsat skrue op for håndhygiejnen og ikke hoste i hånden, men i ærmet. Til gengæld er masker ikke nødvendige, lød det.

De nye tiltag fra myndighederne gælder for nu. Til gengæld kan de når som helst ændres, hvis situationen ændrer sig, lød det fra statsministeren.

Myndighederne har vurderet, at alle informationer om coronavirus skal samles et sted. Det bliver med en ny hjemmeside med navnet coronasmitte.dk, hvor danskerne fremover skal søge deres informationer i forbindelse med coronavirus.

Første raskmeldte i Danmark

Ifølge statsministeren er der lige nu 21 smittede i Danmark og to på Færøerne. En af de danskere, som blev testet positiv for covid-19, er meldt rask igen.

Indtil videre er 605 danskere testet for covid-19. Forventningen er, at antallet af smittede danskere kommer til at stige.

Flere af de coronasmittede i Danmark er hjemvendte turister fra Italien, der er det land i Europa med det største udbrud af coronavirus.

Antallet af smittetilfælde i Europa er stadig stigende.

Halvdelen af verdens smittede er raske igen

På verdensplan er der nu 55.444 raskmeldte ud af 98.698 smittede, ifølge tal fra The Johns Hopkins Center for Health Security.

Det vil sige, at over halvdelen er meldt raske igen. Antallet af døde er 3383.

Kina er det land i verden med flest smittetilfælde. Det var også her smitten i første omgang opstod i millionbyen Wuhan i Hubei-provinsen.