Samfund

Mand dømt efter togulykke på Storebælt: Slettede kollegas navn

Østre Landsret har stadfæstet dom på 20 dages betinget fængsel til 48-årig mand for bevisforvanskning.

Fredag har en 48-årig mand ved Østre Landsret fået en dom på 20 dages betinget fængsel for bevisforvanskning i forbindelse med en togulykke på Storebælt i januar sidste år.

Det fortæller mandens advokat, Torben Koch.

Manden har tidligere været ansat hos jernbanefragtfirmaet DB Cargo.

Sidste efterår fik han selv samme dom i byretten. Dommen er dermed stadfæstet af Østre Landsret

Den 48-årige, der dengang var tillidsmand for stationsbetjentene på terminalen i Høje Taastrup, valgte at slette et navn og en dato fra dokumentet, som ledelsen havde bedt om at få udleveret umiddelbart efter ulykken.

På dokumentet stod navnet på en kollega, og det valgte den 48-årige at strege over.

Ved Retten i Glostrup blev han i oktober idømt 20 dages betinget fængsel, men ankede straks dommen til landsretten, hvor der i dag er faldet dom.

Togulykken på Storebælt kostede otte mennesker livet.

- Det er en tanketorsk

Umiddelbart efter ulykken gik Havarikommissionen og Fyns Politi i gang med at undersøge, hvad der lå til grund for ulykken, og i den forbindelse bad DB Cargo den 47-årige om at fremskaffe en liste over, hvilket gods der var læsset på de vogne, som var involveret i ulykken.

Politiets kriminaltekniske afdeling kunne senere konstatere, at man nederst på listen kunne se noget overstreget tekst, hvis man holdt man den op mod hvidt lys. Følgende var overstreget: "29/12 2018 ok efterset" – og så et navn på kollegaen, der havde foretaget eftersynet.

En overstregning, som tillidsmanden ved Retten i Glostrup vedkendte sig at have lavet og derefter kaldte "en tanketorsk".

Sagen er endt med at koste tillidsmanden sit job, da han i maj 2019 blev afskediget.