Coronavirus

Fem nye tilfælde af coronavirus i Danmark

Fodboldspiller er blandt 20 smittede danskere.

Yderligere fem personer er testet positiv for covid-19 i Danmark. Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed.

Dermed er der nu i alt 20 smittede i Danmark. Samtidig er 286 personer i karantæne. Det er yderligere 74 i forhold til i morges.

- Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smitteopsporingen og håndteringen af de personer, der har haft tæt kontakt med de smittede. Tætte kontakter til de smittede kommer i hjemmekarantæne, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Styrelsen oplyser ikke noget om, hvor i landet de smittede befinder sig, eller hvor de har været.

Flere af de hidtil 15 smittede blev testet positiv efter rejser til Norditalien, som er det område i Europa, hvor coronavirussen på nuværende tidspunkt er mest udbredt.

Tidligere torsdag oplyste fodboldklubben Brøndby IF, at den tidligere landsholdspiller Thomas Kahlenberg er smittet med covid-19 efter en rejse til Holland.

Hans positive testresultat betyder, at 16 personer fra Brøndby IF og Lyngby Boldklub er placeret i hjemmekarantæne, fordi Thomas Kahlenberg var på Brøndby Stadion til kampen mellem de to superligaklubber i søndags.

En af de 16 personer er Brøndbys administrerende direktør, Ole Palmå. Han danner par med folketingspolitiker Sophie Løhde, der er politisk ordfører i Venstre. Hun er dog ikke omfattet af hjemmekarantæne, da Ole Palmå ikke har kunnet nå at smitte hende, vurderer sundhedsmyndighederne.

Også stigning i Sverige og Norge

Vores skandinaviske naboer oplever ligeledes en stigning i antallet af coronasmittede. I Sverige er antallet af personer, der er testet positiv for coronavirus, torsdag steget med 28 personer. I alt er 59 personer smittet. I Norge er antallet af smittede med coronavirus torsdag steget med 30. I alt er 86 personer på nuværende tidspunkt smittet.

Sundhedsstyrelsen har tidligere udtalt, at man forventer, der over de kommende uger vil komme flere smittede i Danmark. Det gælder også personer, der smitter hinanden i Danmark.

Hvis man som borger mærker symptomer såsom feber, hoste eller åndenød, skal man ringe til sin læge. Man skal ikke opsøge sygehuse med mere, lyder anbefalingen fra sundhedsmyndighederne.