Danmarks patient nul er rask og ude af karantæne: - Nu er jeg fri

Raskmelding er drøftet med nogle af Danmarks førende eksperter.

Natten til torsdag for en uge siden fik Jakob Tage Ramlyng besked om, at han som den første dansker var smittet med den nye coronavirus.

Siden har han været i hjemmekarantæne. Først sammen med familien, derefter alene i en lejlighed.

Men torsdag fik han et opkald fra sin læge, der fortalte, at han var rask og kunne tage hjem til sin familie.

- Nu er jeg fri. Jeg er simpelthen rask, sĂĄ nu kan jeg komme ud, siger Jakob Tage Ramlyng til TV 2, da han har forladt den lejlighed, han har boet i den seneste tid.

Kan ikke smitte

Der er ikke blevet taget let på beslutningen om at raskmelde Jakob Tage Ramlyng. Derfor kan han med god ro sige farvel til tiden i isolation. Han kan ikke længere smitte andre, lyder det fra Peder Fabricius, ledende overlæge ved Medicinsk Afdeling på Sjællands Universitetshospital:

- Patienten har været symptomfri i over et døgn. Han er vurderet af en erfaren overlæge i infektionsmedicin, som finder ham rask og ikke længere smittet med Covid-19. Raskmeldingen af patienten er i tråd med seneste vejledning fra Sundhedsstyrelsen og er drøftet med nogle af landets førende eksperter fra de øvrige regioners centre for Covid-19.

Jakob Tage Ramlyng blev konstateret smittet efter en skiferie i Norditalien og blev kendt i hele Danmark som patient nul. Det gjorde han, fordi han selv valgte at stå frem og fortælle om sin situation. Dels på Facebook, dels på TV 2, hvor han selv arbejder.

Forenet med familien

I første omgang blev han isoleret med sin familie i hjemmet, men lørdag flyttede han alene til en anden lejlighed. Det var for at han ikke skulle forlænge sin kone og to børns karantæneperiode. Ingen af dem var testet positiv for covid-19.

Nu er Jakob Tage Ramlyng igen sammen med sin familie

- De blev så glade. De blev vildt overraskede, fortæller han efter genforeningen.

Siden Jakob Tage Ramlyng blev testet positiv, er yderligere 19 danskere blevet smittet med coronavirus. De fleste efter at have være i Norditalien.

Nu er Jakob Tage Ramlyng igen sammen med sin familie. - De blev så glade. De blev vildt overraskede, fortæller han efter genforeningen.