Coronavirus

Yderligere fem smittet med coronavirus i Danmark

Antallet af danskere i karantæne er også steget. Det er nu oppe på 190.

Yderligere fem personer i Danmark er testet positive for coronavirus, heraf én person på Færøerne. I alt 15 er nu bekræftet smittet.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside.

- Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med smitteopsporingen og håndteringen af de personer, der har haft tæt kontakt med de smittede. Tætte kontakter til de smittede kommer i hjemmekarantæne, lyder det fra styrelsen.

Udover at én af de smittede er færing, er der endnu ikke nogen oplysninger om de nye smittetilfælde. Derfor kendes hverken køn, alder eller bopæl for nuværende.

Også antallet af danskere i karantæne er steget. Det er nu oppe på 190.

Mand fra Færøerne kom hjem fra Kongres

Tidligere onsdag afholdt Færøernes sundhedsminister, Kaj Leo Holm Johannesen, et pressemøde, hvor han oplyste, at en mand fra Færøerne var blevet testet positive for covid-19.

Det vides dog ikke, om det er samme person, som Styrelsen for Patientsikkerhed nu oplyser, er smittet.

Manden fra Færøerne havde været i Paris på en kongres. Han kom hjem til Færøerne 24. februar.

Over en uge efter han var kommet hjem, fik han at vide, at en person på kongressen var smittet. Derefter kontaktede han sin læge og blev testet positiv.

Hjemvendte danskere

Indtil videre er alle de personer i Danmark, der er testet positiv for coronavirus, kommet hjem fra rejser i udlandet. Flere af dem har været i Norditalien.

Tirsdag afholdt Sundhedsstyrelsen et pressemøde, hvor de anbefalede alle danskere at blive hjemme i to uger, hvis de har været i såkaldt risikozoner. Herunder Norditalien, Kina, Iran og dele af Sydkorea, som er hårdt plaget af coronavirus.

Anbefalingen gælder personer, der siden 2. marts er kommet hjem fra et af de særlige risikoområder.

De særlige risikoområder bliver vurderet på daglig basis. På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du følge ministeriets løbende opdateringer.

Er man kommet hjem fra et risikoområde, skal man under alle omstændigheder ikke besøge sygehuse, plejecentre med videre, hvor der er personer, som er særligt sårbare og udsatte, hvis de bliver smittet med coronavirus, skriver Sundhedsstyrelsen.

Er du i tvivl om, hvordan du skal forholde dig, kan du orientere dig i Sundhedsstyrelsens store guide om coronavirus.