Coronavirus

Antallet af coronasmittede danskere er steget til ti

Sundhedsstyrelsen forventer, at der over de kommende uger vil komme flere smittede danskere.

Yderligere fire danskere er blevet smittet med coronavirus, hvilket bringer det samlede antal op på ti.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Tre af de fire har været i Norditalien og er rejst hjem uafhængigt af hinanden. Den fjerde har været i Iran.

Ingen af dem har en relation til de seks danskere, der allerede er smittet med covid-19. 142 personer er i øjeblikket i karantæne.

Tog hurtigt kontakt til lægen

De seneste fire smittetilfælde er alle blevet testet positive tirsdag, men ingen af dem er indlagt. Myndighederne vil hverken oplyse køn eller alder.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed fortæller direktør Anne-Marie Vangsted, at de var hurtige til at henvende sig med symptomerne.

- Det er alle personer, som har henvendt sig til læge, så snart de mærkede symptomer som feber, åndenød og hoste, siger hun.

Antallet vil stige de kommende uger

Sundhedsstyrelsen forventer, at der over de kommende uger vil komme flere smittede danskere - herunder folk, der smitter hinanden i Danmark.

Som følge af udviklingen har regeringen varslet en række tiltag, der skal begrænse udbredelsen.

Blandt andet anbefaler myndighederne nu, at man bliver hjemme efter at have besøgt Kina, Iran, en region i Sydkorea og fire regioner i det nordlige Italien.

Krav til sundhedspersonale

For sundhedspersonale er det et krav at være hjemme 14 dage efter at have besøgt et af de fire områder, der har været hårdt ramt af coronavirussen.

- Vi tager nye tiltag i brug for at være foran udviklingen. Vi skal værne om dem, der er særligt sårbare. Vores ældre, vores syge og vores svage medborgere, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S).

Ifølge Styrelsen for Patienssikkerhed er det vigtigt, at man kontakter læge eller lægevagt, hvis man har symptomer som feber, hoste eller åndenød eller har været i kontakt med nogen, der er mistænkt for smitte eller har samme symptomer.