Coronavirus

Massivt pres på akuttelefonen: Raske borgere ringer med spørgsmål om coronavirus

TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Marie Baastrup, der er enhedschef ved 1813, sagde lørdag til TV 2 Lorry, at man aldrig havde oplevet så travl en dag på akuttelefonen.

Region Hovedstadens Akuttelefon oplever et stort pres i øjeblikket. Det skyldes, at der er ekstraordinært mange folk, der ringer på nummeret 1813.

Region Hovedstadens Akutberedskab oplyste lørdag, at rigtig mange af opkaldene er fra raske borgere, der har spørgsmål om coronavirus.

Søndag er meldingen den samme.

- Vi har meget travlt på telefonerne i øjeblikket, fortæller Kirstine Vestergård Nielsen, der er sekretariats- og kommunikationschef.

Al mandskab kaldt ind

Lørdag og søndag har al mandskab været kaldt ind for at hjælpe med at besvare de mange opkald, der kommer, både fra raske borgere med spørgsmål om coronavirus, men også fra folk med symptomer på snue.

Marie Baastrup, der er enhedschef ved 1813, sagde lørdag til TV 2 Lorry, at man aldrig havde oplevet så travl en dag på akuttelefonen.

Hun fortæller, at det tager ekstra lang tid, fordi hvert opkald om coronavirussen kræver en opklaring af, hvilke lande borgerne, der ringer, har været i.

Ventetiden søndag på akuttelefonen er minimum en halv time. Lørdag var mindst 300 ud af 2000 opkald coronavirusrelateret. Tallet kan dog være langt højere, fordi det ikke er alle opkald, der efterfølgende bliver registreret som omhandlende coronavirus.

TV 2 har forsøgt at få tallene for søndag, men de er først klar mandag.

Opfordrer til at orientere sig på hjemmeside i stedet for at ringe 1813

Marie Baastrup opfordrer raske borgere til ikke at ringe til 1813. De skal i stedet orientere sig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor man kan læse, hvilke symptomer man skal være opmærksom på, og hvor i verden man skal have været for at få coronavirus.

- Men vi yder selvfølgelig samme gode service til alle borgere, siger Marie Baastrup.

Hun minder også om, at det kun er borgere i hovedstadsområdet, der skal ringe 1813.