Coronavirus

Fjerde dansker testet positiv for covid-19

Det er endnu ikke oplyst, om der er tale om en mand eller kvinde.

En fjerde dansker er nu bekræftet ramt af sygdommen covid-19 efter at være blevet smittet med coronavirus.

Det oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

Ifølge styrelsen er personen i tæt kontakt med den anden dansker, der blev smittet med coronavirus, og vedkommende er derfor allerede i hjemmekarantæne.

- Vi har allerede foretaget smitteopsporingen, og kontakterne er informeret, siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Anne-Marie Vangsted, i pressemeddelelsen.

Det er ikke oplyst, om der er tale om en mand eller kvinde.

I alt fire danskere har nu fået konstateret covid-19.

Første dansker smittet torsdag

Torsdag morgen vågnede Danmark op til nyheden om, at den første dansker var smittet med den nye coronavirus.

Manden, der arbejder på TV 2, blev omgående sendt i karantæne, og efterfølgende blev 16 medarbejdere på TV 2 sendt i hjemmekarantæne.

Fredag meldte Sundhedsstyrelsen ud, at endnu en dansker havde fået konstateret covid-19. Manden var kommet hjem fra skiferie i Norditalien 15. februar og blev syg med hoste og feber med videre tre dage efter sin hjemkomst.

Manden henvendte sig telefonisk til egen læge 27. februar - ni dage efter de første symptomer - og blev herefter henvist til Rigshospitalet, hvor en halspodning bekræftede, at personen var smittet.

Ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed er den fjerde smittede en person, der har været i tæt kontakt med denne.

Lørdag morgen oplyste styrelsen, at en tredje person var smittet. Personen er mandlig medarbejder fra Aarhus Universitetshospital, der havde været i kontakt med en italiensk kollega på en konference i Tyskland.

Flere hundrede testet i Danmark

Udbruddet med coronavirussen 2019-nCoV startede på et marked med dyr i den kinesiske by Wuhan, hvor der bor 11 millioner indbyggere. Første smitte blev noteret 31. december 2019.

Siden er godt 87.000 personer ifølge de seneste tal officielt erklæret smittet med den nye virus, og knap 3000 personer har mistet livet.

Lørdag oplyste Statens Serum Institut til TV 2, at mindst 240 personer i Danmark var blevet testet for virussen, mens omkring 30 er blevet sat i karantæne.

Styrelsen for Patientsikkerhed understreger, at det er vigtigt, at man ringer til sin egen læge eller lægevagten, hvis man inden for de seneste 14 dage har været i områder med udbredt smitte og har fået symptomer som feber, hoste eller åndenød.

Rådet gælder også, hvis man har været i tæt kontakt med en person, der er mistænkt eller har fået påvist sygdommen.

Myndighederne understregede lørdag, at der er tale om smittespredning fra udlandet og til Danmark - og ikke en spredning internt i Danmark. Det er uklart, om myndighederne fastholder dette søndag efter det fjerde smittetilfælde, da det ikke har været muligt at få fat på Styrelsen for Patientsikkerhed.