Coronavirus

I karantæne på 6. dag: Blev glad 'helt ned i maven' af levering

Karantæneramte TV 2-medarbejdere må ikke forlade deres hjem, fordi kollega blev testet positiv for covid-19. Følg deres hverdag her.

I alt er 16 TV 2-medarbejdere sendt i karantæne, efter deres kollega Jakob Tage Ramlyng torsdag blev bekræftet smittet med coronavirus som den første dansker.

Karantænen varer i 14 dage, hvor de ikke må være i fysisk kontakt med familie eller andre. Myndighederne tjekker op på dem dagligt.

DAG 6

Camilla Pihl, journalist

Journalisten Camilla Pihl er en af de 16 TV 2-medarbejdere, der er i karantæne, efter hun var på arbejde med en coronasmittet. Video: Maja Kærhus Jørgensen

- Det er de små ting, der tæller: JEG HAR FÅET EN MOTIONSCYKEL!

- Her på dag seks begynder jeg at mærke, hvor lidt der skal til, før jeg føler mig både glad og ked af det. Jeg var helt lykkelig i går, da jeg blandt alle mine leverancer fik en motionscykel. Hvor underligt det end lyder, blev jeg glad helt ned i maven, for nu har jeg en ting mere at tage mig til. Jeg kan mærke på min krop, at jeg også har brug for at bevæg mig længere end fra sengen og ind i sofaen. Jeg er blevet helt øm - simpelthen fordi jeg ikke får min daglige motion.

- Nu kan jeg sætte mig op på cyklen, åbne vinduerne, og så føles det nærmest som om, jeg er ude på en cykeltur i den virkelige verden.

- Jeg har været så heldig at have mange besøg de seneste par dage, derfor mangler jeg intet lige nu. Og jeg har faktisk spurgt nogle af dem, der ville komme forbi, om jeg måtte "gemme" deres besøg, til jeg har mere brug for det. Men den omsorg fra så mange sider er klart det, der hjælper mig bedst igennem dagene.

- Alt er stadig godt på virus-fronten, jeg har stadig ingen symptomer.

Dag 5

Karen-Helene Hjorth, vært

Karen-Helene Hjorth er en af de TV 2-medarbejdere, der er i karantæne. Video: Maja Kærhus Jørgensen

- Energiniveauet er højt i dag, og det har sin helt egen forklaring: Jeg fik feber lørdag, og når man er i karantæne for corona, betyder det, at alle alarmer går i gang. Jeg ringede til det nummer, vi har fået ved den slags tilfælde, og så kom der en læge fra 1813 i fuldt sikkerhedsudstyr, og så blev jeg podet.

- Så ventede jeg på svar, mens jeg var syg og ynkelig og alene, og det var da heldigvis negativt! Altså positivt for mig. Jeg har ikke corona. Og i dag er jeg vågnet op, fuld af energi og glæde over det, så der er blevet trænet på tagterrassen, gjort rent i hele mit hjem, og så har jeg præmieret mig selv med lækker mad til aften.

- Maden blev leveret. Det er lidt omstændigt, men shit, hvor er det godt, den slags kan lade sig gøre nu om stunder, med et par klik på telefonen. Så nu skal jeg spise med min familie, og som alle de andre dage læse godnathistorie for min datter. På Facetime. Naturligvis.

Camilla Pihl, journalist

- Jeg begynder at kede mig, så nu jeg har besluttet at beskæftige mig selv. Jeg har lavet en kalender, og her krydser jeg af, når en dag er gået. Jeg har også fået en masse anbefalinger til ting, jeg skal se, høre og lave. Så nu har jeg brugt et par timer på at strukturere det og samle det alt sammen på min væg.

- Det hjælper at se det visuelt, og så kan jeg også glæde mig til at krydse en dag af hver dag (I know, men det er de små ting, der virker). Så nu skal jeg bare kigge på væggen, hvis jeg keder mig, og så kan jeg få inspiration.

- Humøret er stadig godt, og især fordi jeg stadig ikke har nogen symptomer.

DAG 4

Camilla Pihl, journalist

TV 2-journalist Camilla Pihl fortæller, hvordan det er at være i karantæne på grund af coronaviurs.

- Jeg vågnede op med tømmermænd i morges. Hvor underligt det end lyder, så var jeg til FaceTime-fest med min svigerfamilie i går. Jeg er helt overvældet over, hvor godt min omgangskreds tager sig af mig og tilpasser sig min situation. For det er bare anderledes for alle at have en gæst med rundt om bordet via en skærm. Men det virker godt for mig.

- Her på fjerdedagen er det de små ting, der begynder at betyde noget. Jeg bor i lejlighed på femte uden altan, så jeg nyder at sidde ved vinduet og få lidt frisk luft. Men samtidig savner jeg også muligheden for at gå en tur. Jeg tillader mig at sove længe og holde weekend, for på en eller anden måde vil jeg også gerne gøre de ting, som jer ude i det virkelige liv gør.

- Jeg har stadig godt humør det meste af tiden, og jeg er endnu ikke begyndt at kede mig. Jeg tænker meget over at rationere mine oplevelser, så jeg ikke laver for mange "sjove" ting på en dag. De skal jo trods alt holde ti dage endnu.

- Jeg er stadig symptomfri og har det godt fysisk - og myndighederne har ringet og tjekket op i dag. På den front er alt, som det skal være.

DAG 3

Camilla Pihl, journalist

Camilla Pihl er en af de 16 TV 2-medarbejdere, der skal være i karantæne i 14 dage, efter kollega blev testet positiv for covid-19. Video: Maja Kærhus Jørgensen

- På mange punkter var det en hård dag i går, men jeg begynder at få en fornemmelse af, hvad der hjælper. Normalt, når jeg har det svært, kan jeg få trøst hos mine nærmeste, men når jeg er herhjemme alene, så er det mig - og kun mig - der kan trække mig op igen.

- Det er nemt at falde i og dyrke de tanker, men jeg er begyndt at indstille mig på, at jeg ikke skal have tankerne for længe. Det hjælper utroligt meget at føle, at jeg er sammen med mine nærmeste, så vi er begyndt at lave aftaler om at "være sammen" på FaceTime.

- De seneste to dage har jeg talt utrolig meget i telefon, og det kan godt være udmattende. Derfor har jeg nu ad to omgange bare været med rundt om bordet på Facetime, hvor de andre bare taler sammen som normalt, og så kan jeg byde ind og være en del af samtalen igennem telefonen.

- Jeg har fået dagens opkald fra myndighederne, og indtil videre har jeg stadig ingen symptomer.

DAG 2

Camilla Pihl, journalist

I går kom journalist Camilla Pihl i hjemmekarantæne, fordi hendes kollega blev testet positiv for corona-virussen. Video: Sebastian Goos

- Første dag i karantæne er en realitet nu. Det har været noget af en rutsjebanetur - for det meste holder jeg humøret højt. Jeg har talt med myndighederne i dag. De spurgte kort ind til, om jeg havde nogen symptomer. Det har jeg heldigvis ikke endnu, så på den front er alt godt.

- Det begynder så småt at gå op for mig, hvor lang tid 14 dage egentlig er. Dagens højdepunkt har helt sikkert været at tale med min kæreste på den anden side af døren. Samtidig var det også dagens lavpunkt, da han skulle gå, og jeg ikke kunne give ham et kys og et kram - og at jeg ikke kan det i lang tid.

- Jeg prøver at fokusere på de positive ting, og der er heldigvis rigtig mange, der er søde til at ringe og skrive.

Karen-Helene Hjorth, vært

TV 2-værten Karen-Helene Hjort er glad for sin tagterrasse på andendagen af sin hjemmekarantæne. Video: Astrid Helmer Mørck

- Så blev det dag to. Dag et var hektisk - shit, jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg havde travlt med alt: Tale med min familie, min datters skole, et hav af medier og få organiseret noget mad.

- Mit køleskab var tomt, fordi jeg skulle have været i Nordjylland til begge mine forældres 70 års-fødselsdag sammen med min familie.

- I dag ramte det mig. Det bliver lange to uger det her. Men tagterrassen! Og fantastiske naboer! Det gør det hele lidt lettere.