Coronavirus

Tv-vært i karantæne - må ikke se datter i 14 dage

Hun må ikke gå uden for en dør i to uger.

I en lejlighed i København sidder TV 2s nyhedsvært Karen-Helene Hjorth.

Hun har netop pakket sin datters tøj og bamser, for datteren må ikke opholde sig i lejligheden de næste to uger. Tv-værten har her til formiddag fået at vide, at hun er sat i karantæne i 14 dage og ikke må se sin syvårige datter.

- Jeg har tiltro til, at det skal til. Og jeg gør, hvad jeg kan, siger hun over telefonen til TV 2.

Onsdag morgen sendte hun sin datter i skole, hvorefter Karen-Helene Hjorth tog på arbejde på TV 2 på Teglholmen i København, hvor hun samarbejdede med Jakob Tage Ramslyng. Han blev natten til torsdag testet positiv for coronavirus efter en skiferie i det nordlige Italien.

- Jeg har siddet til møde med Jakob, og jeg har siddet lige over for ham. Alle, der har været i tæt nærhed med ham i mere end 15 minutter, er sat i karantæne. Nu er TV 2 ved at danne sig et overblik over, hvem der har været i nærheden af ham, siger Karen-Helene Hjorth.

Hun er især lettet over, at tilfældigheder gjorde, at hendes syvårige datter ikke har været udsat for smitte.

- Hun har været hos sin far siden onsdag. Jeg er så glad for, at hun ikke har været eksponeret, siger Karen-Helene Hjorth.

Skulle have været til forældres fødselsdag

Torsdag fik Karen-Helene Hjorth i lighed med mange andre medarbejdere på TV 2, som har været i kontakt med Jakob Tage Ramslyng, en samtale med en læge fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Her blev det vurderet, at hun ligesom flere andre kollegaer skal i hjemmekarantæne.

- Jeg sagde farvel til min datter i morges, og nu må jeg ikke se hende i to uger, siger Karen Helene-Hjort og holder en kort pause.

- Jeg er ved godt mod. Jeg fejler jo ikke noget eller er syg. Men det er hårdt, at jeg ikke må se hende.

De næste ugers planer er også aflyst. I weekenden skulle Karen-Helene Hjorth have været til sine forældres 70-årsfødselsdag i Jylland. Men i stedet har hendes eksmand måtte træde til og tage afsted med deres fælles datter.

De næste 14 dage bliver hun kontaktet af sundhedsmyndighederne én gang om dagen. Den 43-årige tv-vært har fået besked på, at det kritiske punkt kan komme om tre-fire dage, hvis hun er smittet. I så fald skal hun testes, ligesom der er mulighed for, at karantæneperioden bliver forlænget.

- Jeg har masser af gode veninder, som har lovet at komme med lige præcis det, jeg vil have at spise. Og så må jeg se noget Netflix, dyrke noget hjemmeyoga og trække frisk luft på min altan, siger Karen-Helene Hjorth.

- Det er så uvirkeligt. Men jeg skal nok stå igennem det.