Nyeste corona-tal fra Danmark og verden: Så mange er smittede, døde og indlagte

FĂĄ her overblikket over, hvor mange der er indlagt og smittet efter udbruddet af covid-19, og hvordan smitten har spredt sig.

  • Smittede: 14.959 (+144 siden sidst)
  • Døde: 621 (+1 siden sidst)
  • Indlagt: 20 (-3 siden sidst)
  • PĂĄ intensiv: 2 (Uændret)
  • I respirator: 1 (-1 siden sidst)
  • Testede: 1301236 (+14.861 siden sidst)
  • Raskmeldte: 12.988 (+63 siden sidst)
  • Opdateret 11. august klokken 14:01 med data fra Statens Serum Institut.
  • SSI offentliggør nye tal klokken 14 pĂĄ hverdage - ikke i weekender og pĂĄ helligdage. "Siden sidst" refererer derfor til seneste hverdag.

Grafen ovenover angiver, hvornår de smittede er testet positive. Men da der er forsinkelse fra testen, til tallet bliver registreret i Statens Serum Instituts database, vil det seneste tal på grafen ikke stemme overens med stigningen i de daglige nøgletal øverst i artiklen. Den daglige stigning vil dække over tests, der er taget i løbet af de seneste dage. Ikke kun det seneste døgn.

Kortet ovenfor er lavet ved at sammenligne de daglige tal, som Statens Serum Institut udgiver på hverdage. Med de data kan man se ændringerne i antallet af smittede helt ned på kommuneniveau. Bemærk, at farveintervallerne er blevet justeret for at give en højere detaljegrad. Tallene skal dog læses med forbehold, da der er tale om meget små tal. Desuden viser kortet, hvor de smittede har folkeregisteradresse, ikke hvor de er blevet smittet henne. Så hvis en person er blevet smittet på en tur til Bornholm, men bor i Aalborg, så vil antallet af smittede stige med én i Aalborg.

Til at begynde med var de fleste smittede mænd, men efterhånden er der kommet flest kvinder blandt de bekræftet smittede. Ifølge Statens Serum Institut skyldes det, at meget plejepersonale, læger og sygeplejersker, der ofte er kvinder, er blevet testet.

Efter flere forespørgsler fra læserne har vi ændret vores kort over udlandet til at vise de seneste to ugers udvikling i stedet for totaltallene. Vi har også skiftet til at vise udviklingen per million indbyggere for bedre at kunne sammenligne landene, nu hvor vi er langt inde i epidemien.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er blandt andet baseret pĂĄ antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere. Se seneste rejsevejledninger pĂĄ UM.dk.

Hele verden
Henter data...

Opdateret

Kilde: Johns Hopkins University

Vi har brug for din feedback. Hjælp os ved at svare på ét spørgsmål her.

Alle tallene i denne artikel er fra The Johns Hopkins Center for Health Security i USA, der samler oplysninger om epidemiens udbredelse fra en lang række kilder.

For Danmark henter vi dog seneste tal direkte fra Statens Serum Institut. Antallet af smittede er det totale antal af personer, der pĂĄ et tidspunkt har testet positiv for covid-19.

Hvor dødelig er coronavirus?

Et halvt år inde i coronakrisen rykker forskere tættere på et svar ifølge det videnskabelige tidsskrift Nature.

I Kina, hvor smitten menes at stamme fra, indikerede de første undersøgelser en dødelighed (IFR) på mellem 0,4 og 3,6 procent. IFR står for Infection Fatality Rate og dækker over alle, der er anslået smittet, ikke kun dem, der er testet positive.

Til sammenligning ligger dødeligheden ved en typisk sæsoninfluenza ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, under 1 procent.

Et nyere studie med 25.000 testpersoner på tværs af Brasilien estimerer dødeligheden til at være 1 procent, mens en test af 60.000 personer i Spanien også viser omkring 1 procent.

Flere nyere studier estimerer dødeligheden til at være mellem 0,5 og 1 procent. Et af disse, et studie fra Geneve i Schweiz, estimerer den til 0,6 procent i den samlede befolkning og 5,6 procent for folk over 65 år. Studiet er dog behæftet med usikkerhed, da det endnu ikke er fagfællebedømt.

Ved udgangen af april vurderede Statens Serum Institut, at der hos de danske covid-19-patienter på over 70 år var en dødelighed, der lå markant over, hvad man har set set under de seneste seks influenzasæsoner. For patienter under 70 år lå covid-19-dødeligheden omkring eller under den almindelige influenza.

square to 16x9

Husk også at gøre ekstra rent, så smitten ikke får lov at ligge og kan sprede sig. Både derhjemme og på arbejdet.

Læs om alle de forholdsregler, du bør tage, hos Sundhedsstyrelsen.

SĂĄdan er symptomerne

square to 16x9

De første symptomer er feber, en følelse af udmattelse og tør hoste. Nogle patienter har også haft muskelsmerter og åndedrætsbesvær, mens der i sjældne tilfælde er rapporteret om hovedpine, svimmelhed, mavepine, diarré, kvalme og opkast.

Det tager 2-12 dage, fra man bliver udsat for smitte, til man bliver syg.

En undersøgelse publiceret i Nature viser også, at en del coronasmittede mister deres lugte- eller smagssans.

Derfor kan man dø af covid-19

square to 16x9

Covid-19 ser ud til at være farligere end en almindelig forkølelsesvirus, fordi den angriber de nedre luftveje. En forkølelse sætter sig normalt kun i hoved og hals, mens covid-19 angriber lungerne. I svære tilfælde kan man få lungebetændelse, vand i lungerne, nyresvigt og dø af sygdommen.

Sygdommen er farligst for ældre og svage. Men også svært overvægtige og folk med visse sygdomme er i risikogruppen.