16 TV 2-ansatte er indtil videre sendt i karantæne: - Jeg er lidt chokeret

Styrelsen for Patientsikkerhed befinder sig lige nu på TV 2 og har løbende samtaler med ansatte, der har været i kontakt med den smittede.

16 medarbejdere på TV 2 på Teglholmen i Københavns Sydhavn er indtil videre blevet sendt i karantæne i 14 dage, efter en TV 2-ansat har fået konstateret covid-19. De hjemsendte er sendt i karantæne derhjemme eller et andet sted, da de ikke må være i kontakt med familie eller andre.

Det oplyser TV 2s nyhedsdirektør, Mikkel Hertz.

Styrelsen for Patientsikkerhed har siden klokken ti opholdt sig på TV 2, hvor sundhedsfagligt personale har samtaler med personer, der onsdag har været i tæt kontakt med den smittede, Jakob Tage Ramlyng, og dermed kan være i risiko for at være blevet smittet med coronavirus.

Jeg er lidt chokeret - ikke pĂĄ grund af risiko for eventuel smitte, men pĂĄ grund af situationen

Camilla Pihl

Jakob Tage Ramlyng kom mandag hjem fra skiferie i det nordlige Italien og begyndte onsdag efter at være mødt på arbejde at få symptomer som feber og hoste. Han blev natten til torsdag konstateret smittet, mens hans familie er testet negativ. Han opholder sig i øjeblikket i hjemmekarantæne.

Må ikke bo sammen med kæreste

En af de ansatte, der torsdag er blevet sendt i hjemmekarantæne, er journalist Camilla Pihl.

- Jeg er lidt chokeret - ikke på grund af risiko for eventuel smitte, men på grund af situationen. Jeg er glad for, at TV 2 tager alle de nødvendige forholdsregler, siger hun.

Mest af alt er hun glad for, at hun ikke risikerer at smitte nogen, hvis hun bærer virussen.

Camilla Pihl bor sammen med sin kæreste, som hun ikke må være sammen med de næste 14 dage.

Det skyldes, at sundhedsmyndighederne forsøger at inddæmme en eventuel smitte, og selvom hun eventuelt skulle være blevet smittet efter kontakt med Jakob Tage Ramlyng, betyder inkubationstiden på mellem 2 og 12 dage, at hun endnu ikke kan have smittet sin kæreste.

- Det er lidt trist at skulle være alene i to uger, og ham skal jeg lige have snakket med nu i forhold til, hvad vi gør - om han eller jeg skal bo i lejligheden. Og så må jeg jo bare se det som en lille ferie med mig selv og mit fjernsyn.

Hendes indbakke er strømmet over af beskeder i løbet af dagen.

- Jeg har fået sindssyg mange reaktioner – både fra de venner og familie, som jeg selv har kontaktet, men også bare fra folk, der kender mig. Og nu skriver de alle sammen, om jeg er ok, hvad der er sket. Der er helt vildt mange ulæste beskeder og opkald lige nu – men man kan jo sige, at der er helt vildt meget tid til at svare på dem, når jeg kommer hjem, siger hun.

Camilla Pihl er blevet grundigt informeret af Styrelsen for Patientsikkerhed og vil dagligt få opkald fra styrelsen i forhold til sin sundhedstilstand. Camilla Pihl skal i øvrigt tage sin egen temperatur hver dag.

- Der er en grundig screening pĂĄ TV 2

Mikkel Hertz fortæller, at ingen skal være bekymret for at tale med personer fra TV 2.

- Det er derfor, der bliver foretaget den screening lige nu. Den er meget grundig og personlig og omfatter alle, som vi ved enten har været relativt tæt på Jakob (Jakob Tage Ramlyng, red.) i går, eller som er i tvivl, om de har været for tæt på ham, siger Mikkel Hertz.

Ingen af de personer, der er i risiko for at være blevet smittet på TV 2 onsdag, kan torsdag give smitten videre til andre, da der er en inkubationsperiode på mellem 2 og 12 dage.

Telefonstorm hos Sundhedsstyrelsen

Det første tilfælde med coronasmitte i Danmark har fået statsministeren til at indkalde regeringens sikkerhedsudvalg.

- Det er en alvorlig situation, og vi har kunnet se, hvordan virussen har flyttet sig globalt, og nu har vi det første eksempel på en smittet dansker, siger Mette Frederiksen (S).

Hun fremhæver, at det er vigtigt, at borgere følger med i anvisninger fra myndighederne.

Sundhedsstyrelsen, der har oprettet en hotline, som danskere kan ringe til, oplever lige nu meget stor travlhed i en sådan grad, at styrelsens telefoner ikke kan følge med. Det oplyser Sundhedsstyrelsen på sin hjemmeside.

- Vi fĂĄr rigtig mange henvendelser pĂĄ vores hovednummer, sĂĄ det er ikke alle, der kommer igennem, og det kan lyde, som om der ikke er forbindelse, men der er hul igennem, lydet det.

16 medarbejdere på TV 2 på Teglholmen i Københavns Sydhavn er indtil videre blevet sendt i karantæne i 14 dage, efter en TV 2-ansat har fået konstateret covid-19. Video: Youssef Ayoub