Sundhedsstyrelsen ændrer risikovurdering af covid-19

Seks danske hospitaler er klar til at modtage smittede.

På baggrund af udviklingen i Italien og andre lande ændrer Sundhedsstyrelsen nu sin risikovurdering for, om vi i Danmark kommer til at se tilfælde af covid-19.

- Vi er nødt til at være realistiske, og vi kan ikke love, at der ikke kommer smittede. Tværtimod må vi forvente, at der kommer smittede til Danmark, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Sundhedsstyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at der kun er lav risiko for udbredt smitte i Danmark, og at sundhedsvæsenet bliver udfordret.

De danske myndigheder vil samtidig udvide antallet af sygehuse, der kan tage imod danskere smittede med coronavirus, fra to til seks. Derudover har man ændret kriterierne for, hvornår man skal mistænke smittede.

Patienter, som mistænkes for at være smittet med coronavirus, er hidtil blevet modtaget i isolation på Aarhus Universitetshospital og på Hvidovre Hospital.

De seks sygehuse, der nu skal tage imod smittede, kan ses pĂĄ Danmarkskortet herunder:

Flere lande tilføjet til listen

I den opdaterede vejledning for hĂĄndtering af coronavirus udsender Sundhedsstyrelsen ogsĂĄ en liste over lande, hvor der sker en aktiv smittespredning.

Listen indeholder nu - ud over Kina - Italien, Iran, Sydkorea, Japan, Hongkong og Singapore. I Italien er der tale om regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Hvis en patient har opholdt sig her, inden den pågældende fik symptomer på sygdommen, skal de danske læger være særligt opmærksom på risikoen for coronasmitte.

- Vi har et rigtig godt beredskab i Danmark, og det inddrager vi nu i endnu højere grad, så flere sygehuse og afdelinger deltager i det.

- Derfor har de fået retningslinjer, så de er forberedte på opgaven, siger direktør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Coronavirus har kostet cirka 2700 mennesker livet, heraf hovedparten i Hubei-provinsen i Kina, der anses for at være virussets epicenter.

Flere end 80.000 mennesker er pĂĄ globalt plan smittet med virusset. Men der er ogsĂĄ registret 27.000 personer, der er helbredt.