Danske kaserner og flyvestationer holdes klar til corona-smittede

Mere end 200 personer er smittet med coronavirus i Italien.

Risikoen, for at coronavirussen kommer til Danmark, er kun blevet større siden udbruddets start.

Derfor bliver danske kaserner holdt klar til at modtage eventuelle smittede, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til Sjællandske.

- Hvis uheldet er ude, og et krydstogtskib anløber København med en eller flere smittede, er vi klar til at isolere folk på enten Antvorskov eller Høvelte Kaserne.

OgsĂĄ flyvestationen i Skrydstrup er en del af beredskabet, hvis der bliver behov for at huse et stort antal coronasmittede personer i Region Syddanmark.

Det oplyser koncerndirektør Kurt Espersen i Region Syddanmark til Ritzau.

- Flyvestationen har dels de fysiske rammer, der kan rumme mange mennesker. Og dels er der en landingsbane, hvis man skal transportere patienter hurtigt ind og ud, siger Kurt Espersen.

I Region Midtjylland har man udpeget en kaserne i Herning som muligt center for coronasmittede. Hvis behovet vokser, er der ifølge Per Sabro Nielsen yderligere muligheder for at isolere smittede i Skive og på flyvestationen i Karup.

Kommer tættere på

Over weekenden begyndte smittetallet i Italien at stige, hvilket har fået de danske sundhedsmyndigheder til at skærpe beredskabet.

Magnus Heunicke kalder situationen i Italien for "alvorlig", men tror dog ikke, at Danmark pĂĄ noget tidspunkt nĂĄr italienske tilstande.

Syv er døde og mere end 200 er smittede i Italien ifølge de seneste tal fra nyhedsmediet BNO.

Det er de fem regioner, som har ansvaret for at opdatere beredskabet. Alle regioner har måttet skaffe plads til hver 1000 mennesker, der kan holdes i isolation, siger Magnus Heunicke til Sjællandske.

Også sygehuse gøres klar

Mandag oplyste Statens Serum Institut, at spredningen af coronavirussen gør, at instituttet ikke kan udelukke, at virussen finder vej til Danmark.

Derfor vil Sundhedsstyrelsen tilpasse beredskabet i Danmark, skriver Ritzau.

Det betyder, at kapaciteten kan udvides, så flere hospitaler kan huse og tjekke patienter, der kan være smittet med virusset.

Sundhedsstyrelsen forventer at komme med opdaterede retningslinjer til sundhedsvæsnet tirsdag morgen.

Ingen danskere er hidtil blevet ramt af coronavirus, hvor symptomerne typisk er feber, tør hoste og vejrtrækningsbesvær.

Omkring 80.000 mennesker pĂĄ verdensplan er smittet med coronavirussen. 2491 af dem befinder sig uden for Kina, hvor coronavirussen har sit epicenter i Hubei-provinsen.

I Europa har der været registreret smittede i Italien, Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Sverige, Finland og Spanien. Flere af de smittede er senere blevet erklæret raske.

Ifølge Johns Hopkins University er 2628 personer på verdensplan døde af covid-19 - sygdommen som følger af coronavirus.