Samfund

Fik bøde fordi p-skiven var svensk

Parkeringsvagt giver bøde. Maria Hedegaard / Scanpix Danmark

Borger i Assens har fået en bøde på 510 kroner. Vanvid og chikane mod byens borgere, kalder han det.

Peder Heegaard Jensen fra Assens er godt gammeldags vred.

Sidste torsdag parkerede han lige præcis 17 minutter, da han var i Rema 1000 i byen. Men da han kom tilbage til sin bil, sad der alligevel en bøde på 510 kroner i ruden. Da han klagede, fik han at vide, at han har fået en bøde, fordi P-skiven i bilruden er svensk.

- Det er jo fuldstændig vanvittigt. Sverige er jo medlem af EU ligesom Danmark og Tyskland, og klokkeslættene på p-skiven er jo de samme i Sverige og Danmark, siger Peder Heegaard Jensen til TV 2.

Til Fyens.dk fortæller han, at han har svært ved at nå den danske p-skive, bilen er født med, i hans højre side, på grund af et lettere bevægelseshandicap. Derfor har han også den svenske p-skive, som han har nemmere ved at stille.

Nægtede at anerkende svensk p-skive

Men da han klagede over bøden, nægtede p-selskabet at anerkende klokkeslættet på den svenske p-skive og fastholdt bøden.

- Jeg oplever det her som chikane. De her p-vagter er jo tilsyneladende kun ude på at genere folk her i byen, siger Peder Heegaard Jensen.

Assens Kommune indgik i 2018 en aftale med parkeringsselskabet P-Nord, som ejes og drives af Aalborg Kommune. Her bekræfter man overfor Fyens.dk, at selskabet ikke anerkender den svenske p-skive.

- Der er forskel på alle de her p-skiver. Jeg kender ikke lige den svenske. Men lovgivningen siger, du ikke må bruge en udenlandsk p-skive i et dansk køretøj. Der må du kun bruge den danske, siger Frode Nielsen, centerchef hos P-nord, til Fyens.dk.

Peder Heegaard Jensen siger, at en del borgere i Assens oplever p-vagternes aggressive bøderegn, når de er ude at handle i byen som chikane. I stedet kører de til Odense, hvor der er gratis parkering, for at handle.

TV 2 har forsøgt at kontakte Dan Gørtz (V), formand for teknik- miljø- og planudvalget i Assens Kommune. Det er ham, der har det politiske ansvar for kommunens aftale med P-Nord. Men han har tirsdag aften ikke reageret på TV 2's henvendelser.