Samfund

Lufthavn oversvømmet efter kraftig regn

I Billund er dele af lufthavnsområdet oversvømmet efter weekendens store regnmasser. Flytrafikken er dog ikke ramt.

Flere steder i Jylland er man mandag morgen stået op til oversvømmelser på grund af de store mængder regn, weekenden har budt på.

I Trekantområdet er blandt andet Billund Lufthavn ramt af vandmasserne.

- Lige nu arbejder vi på at pumpe vandet væk fra den bæk, som normalt afvander lufthavnen. Fordi bækken er fyldt, kan vandet ikke løbe væk, og derfor er parkeringspladsen og en administrationsbygning oversvømmet, siger operationschef ved TrekantBrand, Bo Gøgsig, til TV 2.

Flytrafikken er dog ikke ramt af de store mængder regn, der er faldet i løbet af natten.

Mest vand i Billund

Det er ikke underligt, at det netop er i Billund, at der nu arbejdes på højtryk for at fjerne vandmasserne. Ifølge meteorolog Sebastian Pelt fra TV 2 VEJRET, har weekenden været specielt regnfyldt over netop dette område:

- Over to døgn, fra lørdag morgen klokken syv til mandag klokken syv, er der faldet mellem 30 og 40 millimeter regn flere steder i Jylland. Der er dog faldet mest regn i Billund med hele 43,9 millimeter. Faktisk er der de seneste tre døgn faldet hele 50,4 millimeter i området.

Samlet set er der i februar faldet 74,6 millimeter på landsplan til og med mandag morgen.

- Normalt falder der 38 millimeter i løbet af en hel februar, så vi har fået næsten det dobbelte på kun 16 dage, siger Sebastian Pelt.

Vandet stiger stadig

I samme område står dele af Kolding By også under vand. Her er Vestre Ringvej og Ålegården afspærret på grund af oversvømmelse.

Ifølge Bo Gøgsig er vandstanden mandag morgen fortsat stigende i Kolding, og det er derfor svært at sige, hvornår afspærringen kan ophæves.

Også i Vejle er der faldet store mængder regn. Her er vandstanden dog sunket en del i løbet af morgenen.

- I Vejle er det kun Vesterbrogade, der er spærret i nordlig retning på grund af vand, siger Bo Gøgsig.

Vej spærret på grund af væltet træ

På Fyn er en enkelt vej blev spærret, da et stort træ er væltet over Hovedvejen mellem Middelfart og Nørre Aaby ved Nørregaardsvej.

- Beredskab er hastigt på vej for at fjerne træet. Pas godt på jer selv derude, skriver vagtchefen ved Fyns Politi på Twitter.

I almindelighed opfordrer politiet bilister til at køre hjemmefra i god tid, da der kan ligge en del vand på vejene.

Fireårig pige ramt af træ

En fireårig pige var søndag i kritisk tilstand, efter pigen og hendes mor på grund af blæsevejret blev ramt af et væltet træ ved en parkeringsplads i Nykøbing Sjælland.

Ifølge kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi er pigen i bedring, og hendes tilstand er stabil. Hun er dog stadig indlagt på hospitalet.