Samfund

Pas på glatte veje - flere uheld over hele landet

Selvom bilens termometer måler plusgrader, vil vejene være koldere.

Natten til tirsdag har været plaget af trafikuheld over hele landet.

Nordsjælland har haft ét, Sydsjælland har haft fire, mens der har været to i Sydjylland, tre i Nordjylland og mindst fem i Østjylland. Der er ingen meldinger om alvorlige tilskadekomne.

- Vi har haft tre uheld i løbet af natten og et enkelt sent i aftes, der alle skyldtes glatte veje. Heldigvis er alle sluppet fra det uden alvorlige skader, siger vagthavende ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV 2.

Samtidigt melder Vejdirektoratet om glatte veje over hele landet.

Og der er god grund til at være ekstra opmærksom. Det siger TV 2s vejrvært Jens Ringgård Christiansen.

- Natten igennem har vi fået både byger, hagl og lidt tøsne. Når vejene er våde, og det er frostgrader, så fryser de til is, siger han.

Politiet advarer

Både Nordjyllands Politi og Sydjyllands Politi har også været ude med advarsler om at køre forsigtigt, ligesom de oplyser, at der saltes i deres områder.

- Mange kan nok blive overraskede, når de kører afsted, fordi deres bil viser, at det er plusgrader udenfor, men vejens temperatur ligger lige omkring frysepunktet over hele landet, og så er det altså glat, siger Jens Ringgård Christiansen.

Vi kan forvente, at der fortsat vil være glatte veje det meste af formiddagen, ligesom vejret meget vel kan forventes at fortsætte onsdag morgen.