Strejke i Københavns Lufthavn forsinkede 61 fly

Talsperson fra lufthavnen kaldte arbejdsnedlæggelsen for overenskomststridig.

Strejken i Københavns Lufthavn resulterede i forsinkelse for 61 flyafgange. I gennemsnit var der tale om forsinkelser på omtrent 50 minutter, oplyser Københavns Lufthavn til TV 2.

Det var lufthavnsvagterne i Københavns Lufthavns security-afdeling, der nedlagde arbejdet onsdag morgen. Kort efter klokken 10 blev arbejdet genoptaget.

Ifølge Ulla Thygesen fra Vagtfunktionærernes Fagforening skyldtes arbejdsnedlæggelsen en fyring af 12 ansatte på et ifølge fagforeningen usagligt grundlag.

De ansatte havde alle mellem 20 til 30 ĂĄrs anciennitet. I stedet har lufthavnen valgt at ansatte nye vagter pĂĄ trods af at have oplyst, at der var arbejdsmangel, siger Ulla Thygesen.

Pressechef for Københavns Lufthavn, Kenni Leth, kaldte arbejdsnedlæggelsen for overenskomststridig.

Kø ud til metroindgangen

TV 2 talte med flere passagerer i Københavns Lufthavn. Én af dem var Tom Maxmølris.

- Vi står mange mennesker. Nogle med små urolige børn. Enkelte græder. Det er ikke en god situation. Mennesker med connecting flights (mellemlandinger, red.) er urolige, og vi andre ved ikke, om vi kommer afsted, fortalte han onsdag morgen.

Ifølge TV 2s reporter, Sebastian Goos, var den lange kø på et tidspunkt helt ude ved metrostationen, og der blev delt vand ud til de ventende.

Men kort før klokken 11 er meget af køen opløst igen.