Samfund

Passagerer kan ende med regning for missede fly efter strejke

Passagerer risikerer selv at stå med regningen for ikke at have nået deres fly på grund af arbejdsnedlæggelse.

Passagerer, som onsdag har misset deres fly i Københavns Lufthavn på grund af en arbejdsnedlæggelse, står i en rigtig dårlig situation.

De har nemlig ikke krav på kompensation fra hverken lufthavnen eller flyselskaberne, vurderer Lars Arent, der er leder hos forbrugercentret Forbruger Europa.

Det skyldes, at passagerne som udgangspunkt skal sørge for at stå ved gaten, når deres fly afgår. Gør de ikke det, har de heller ikke krav på kompensation.

- Der er tale om en ulovlig arbejdsnedlæggelse, som ikke kan forudsiges af hverken lufthavnen eller af flyselskaberne.

- Af den grund ender vi i en situation, hvor udgangspunktet er, at det er passagererne selv, der skal sørge for at være til stede ved gaten, når flyet afgår.

- Er de ikke det, så kan de ikke bagefter komme til flyselskabet og sige, at de vil have en ny rejse med et senere fly, forklarer Lars Arent.

Regningen kan ende hos passagerer

Dermed risikerer regningen med at ende hos passagererne, hvis de bliver nødt til at købe nye flybilletter, fordi de har misset deres fly.

Ifølge Lars Lemche, der er talsperson for Københavns Lufthavn, har passagerer misset deres fly på grund af arbejdsnedlæggelsen.

Lufthavnen ved dog ikke, hvor mange det drejer sig om, oplyser han.

Det var personalet i lufthavnens sikkerhedskontrol, der nedlagde deres arbejde. Det skyldes utilfredshed med fyringen af 12 kolleger.