Coronavirus

Evakuerede danskere fra Wuhan er landet i Danmark

Sundhedsmyndighederne forventer, at de fire personer ikke er smittede af coronavirus.

De fire danskere, der er evakueret fra den coronavirus-ramte by Wuhan i Kina, er netop landet i Roskilde Lufthavn.

Det beretter TV 2s mand på stedet.

Det drejer sig om to dansk-kinesiske par - begge fra Sjælland.

Fire ambulancer samt flere brandbiler og politibiler stod klar, da flyet landede.

Det samme gjorde to personer fra de danske sundhedsmyndigheder.

De fire personer er lige nu ved at blive tilset. Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, har tidligere fortalt, at der i Roskilde vil blive foretaget en risikovurdering af borgere, som kommer fra det ramte område.

Men styrelsen forventer, at danskerne er raske.

Derfor er planen, at de fire personer vil blive kørt hjem til sig selv. Skulle en af dem mod forventning udvise symptomer på smitte med coronavirus, vil vedkommende blive transporteret til højisolation på Hvidovre Hospital.

Mellemlandede i England og Spanien

Flyet, der lettede fra Beijing med danskerne ombord klokken 14, var chartret af det britiske udenrigsministerium, og landede i første omgang i England.

Her stod 83 britiske passagerer af, hvorefter flyet fløj videre til Spanien med de resterende 27 passagerer, heriblandt de fire danskere.

I Spanien blev danskerne hentet af et fly fra Forsvaret, som tog dem med til Roskilde Lufthavn, hvor det landede klokken 23.32.

Yderligere ti danskere hentes til Danmark fra Kina med et fransk fly og ventes at ankomme tidligst søndag, oplyste udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på et pressemøde fredag eftermiddag.