Samfund

Kommune fjerner lygtepæle, der stod midt på cykelsti

Et entrepenørfirma havde i første omgang placeret lygtepæle midt på den nyetablerede cykelsti i Esbjerg. Kevin Lund

Esbjerg Kommune har rettet op på en fejl, der gjorde cykelturen unødig farlig.

De to lygtepæle, der blev placeret på en nyanlagt cykelsti i Esbjerg, er onsdag morgen blevet fjernet.

Det sker, efter det har fået især tohjulede trafikanter i Esbjerg til at spærre øjnene op og undre sig over den komiske placering.

Kevin Lund har dagligt kørt forbi de to lygtepæle, der helt bogstaveligt stod i vejen ved Baggesens Allé og Ringen i Esbjerg.

- Jeg så dem på vej til mine børns skole, da de blev sat op for en tre ugers tid siden. I begyndelsen tænkte jeg, at det måtte være en fejl, for det var da en besynderlig placering, men de blev bare stående, forklarer Kevin Lund til TV 2.

Kevin Lund lagde efterfølgende et billede af pælene op i Facebook-gruppen Info fra borger til borger i Esbjerg By. En voksende opmærksomhed blev understreget af de omtrent 400 kommentarer fra andre borgere i Esbjerg.

Esbjerg Kommune har erkendt, at der skete en fejl, som blev begået af en ekstern entreprenør, som stod for opgaven.

Lygtepælene blev placeret 30 centimeter fra yderste kantsten og ikke 30 centimeter fra fortovets kantsten, som det ellers er praksis, skriver JV.dk.

Ingen meldinger om tilskadekomne

- Vej & Park blev opmærksomme på problemet i fredags, og de skyndte sig at kontakte den eksterne entreprenør, så de kunne rette op på fejlen hurtigst muligt, lyder det fra Søren Heide Lambertsen (S), der er formand for Teknik & Byggeudvalget.

Selvom lygtepælene nåede at stå i vejen i nogle dage, har der ikke været meldinger om tilskadekomne cyklister.

- Heldigvis, så vidt jeg har hørt. Men derfor kan man godt se det komiske i det alligevel og undre sig over, at ingen tænkte sig om en ekstra gang, inden man satte de lygtepæle op, siger Kevin Lund.

Den nye cykelsti i Esbjerg er en såkaldt supercykelsti, som skal forbinde den østlige del af byen med midtbyen over en strækning på 2,5 kilometer.