Samfund

Kraftig blæst vælter flere træer - ambulance ramt på motorvej

Flere veje er midlertidigt spærret af træer, der er væltet ud på kørebanerne i det sydlige Jylland. Vandstanden er også forhøjet i Vadehavet.

Kraftig blæst i de sydlige dele af Jylland har natten til onsdag skabt en del trafikale problemer.

Det oplyser politikredsene for Sydøstjylland og Syd- og Sønderjylland til TV 2.

Vagtchef Søren Strægaard siger, at politiet i Syd- og Sønderjylland har registreret i alt 12 væltede træer i tidsrummet fra klokken 21.00 til 05.00 onsdag morgen i politikredsen.

- Flere træer er væltet ud på kørebaner, og flere landeveje har derfor kortvarigt været afspærret. Ingen personer er dog kommet til skade, siger Søren Strægaard til TV 2.

Onsdag morgen advarer Vejdirektoratet om væltede træer på Rute 25 Koldingvej mellem Tønder og Toftlund.

Oversvømmet vej

Den kraftige blæst i Sønderjylland har samtidig betydet en lettere forhøjet vandstand i Vadehavet.

Det er blandt andet gået ud over landevejen Taphagevej, der forbinder Esbjerg og Billum. Vejen er blevet spærret på grund af oversvømmelse, lyder det fra vagtchefen.

- Vandstanden topper her omkring klokken 05.30 og ventes at aftage, siger Søren Strægaard.

Kort før klokken 08.00 oplyser politiet, at Taphagevej fortsat er spærret, men at landevejen forventes genåbnet senest klokken 09.00.

Ambulance ramte væltet træ

Nabokredsen Sydøstjylland fik klokken 00.21 en anmeldelse om en ambulance, der havde ramt et træ, der var blæst omkuld og faldet ud på motorvejen mellem Fredericia og Kolding.

- Ingen kom noget til, da ambulancen ramte træet, men en rude i højre side af køretøjet blev knust, og det var en noget chokerende oplevelse for den person, der sad ved siden af føreren, siger vagtchef Jesper Brian Jensen.

- Blæsten har også fået vejafmærkningsmaterialer og enkelte havetrampoliner til at flyve rundt, men heldigvis er ingen personer kommet til skade, tilføjer han.

Meldingerne om væltede træer begyndte at komme ind omkring klokken 23 tirsdag.

- I alt har vi fået omkring 10-15 anmeldelser, oplyser vagtchefen klokken 01.00 natten til onsdag.

Trekantsområdet i det sydlige Jylland har også været ramt af væltede træer.

Samlet set er der i området omkring Kolding, Fredericia og Vejle blevet registreret 18 væltede træer i løbet af natten i forbindelse med det kraftige blæsevejr.

Det oplyser brandmyndighederne på Twitter.

Vinden driller

Det var ventet, at kraftig blæst ville ramme landet natten til onsdag.

Onsdag morgen kan Vejdirektoratet melde om kraftig blæst i området omkring Lillebæltsbroen.

Det samme gør sig gældende på Øresundsbroen, lyder det onsdag morgen klokken 05.30. Derfor frarådes vindfølsomme køretøjer at benytte broen mellem Danmark og Sverige.

På Storebæltsbroen blev vindfølsomme køretøjer også tidligere frarådet at passere, men det varsel er ophævet tidligt onsdag morgen.

Vinden forventes at aftage i løbet af morgenen.