TV 2 ECHO

27-årig fik fire børn på halvandet år: – Man lærer lidt at være en maskine

Som mor til fire børn, heriblandt trillinger, har Sarah Coleman fra København lært at tilpasse sig en hektisk hverdag.

Der er et magisk tidspunkt i løbet af 27-årige Sarah Colemans døgn.

Det er ikke det bedste tidspunkt. Men det er magisk.

Det er det øjeblik, hvor hun kan liste ud af soveværelset i lejligheden på Østerbro og forsigtigt lukke døren, velvidende at alle fire børn ligger og sover.

Der er så meget glæde og kaos og så mange praktiske gøremål

Sarah Coleman, 27 år

Så er der underligt roligt.

Kun få danske par får trillinger. I 2018 var der blot tre trillingefødsler. Vi skal helt tilbage til 2005 for at finde et år, hvor antallet var flere end 20.

Sarah Coleman og hendes kæreste, Christopher Brunholm Rydzy, fik trillinger i sommeren 2019. Og når man får trillinger, er der rigeligt at se til.

Sarah Coleman beskriver hende og kærestens hverdag således:

- Når folk har været her i vores hjem og hjulpet til, så går de herfra med en følelse af at skulle puste ud. Der er så meget glæde og kaos og så mange praktiske gøremål.

Kom som et chok

Sarah Coleman, der er tandlægestuderende, blev inden for halvandet år mor til fire børn.

Først en dreng, Arthur. Men han var knap nok kørt ind i vuggestuen, før det stod klart for det unge par, at der var flere på vej.

Det skete under en scanning på Rigshospitalet. På det tidspunkt havde kæresteparret allerede fået at vide, at de ventede tvillinger. Sarah Coleman lå der på briksen og fulgte med på skærmen.

Det var et kæmpe chok, da vi fandt ud af, at vi ventede trillinger

Sarah Coleman, 27 år

Alt var, som det skulle være. Men så fik hun øje på en mørk plet ude i den ene side af skærmen.

- Er I sikre på, at der kun er to, spurgte hun jordemoderen.

Da scanneren blev rykket, kunne de se, at der var et barn mere.

Sarah Coleman troede, det var en joke. Hun blev ved med at sige, hun ikke syntes, det var sjovt.

- Vi havde som udgangspunkt snakket om kun at skulle have to børn. Det var et kæmpe chok, da vi fandt ud af, at vi ventede trillinger. Man føler lidt alt og ingenting på én gang, siger hun.

Hvad skulle de gøre, spurgte hun kæresten Christopher.

Han svarede, at de måtte ud og købe en ny bil.

En hård graviditet

Graviditeten var en voldsom omgang. De tre børn var velvoksne (de vejede samlet 8,6 kilo, da de blev født), så maven blev meget stor. Det blev hæmmende for Sarah Coleman. Hun fik så ondt i ryggen og i knæene, at hun havde svært ved at bære rundt på storebror Arthur, der stadig var lille og gik i vuggestue.

Men da Harald, Tristan og Flora blev født i august 2019, var det hårdeste også overstået, siger Sarah Coleman.

For selvom hverdagen som mor til trillinger er proppet med praktiske gøremål, er den også fyldt med glæde.

- Det allerbedste er, at der er tre gange så meget glæde og tre gange så mange smil og tre gange så meget lykke, siger hun.

En hektisk hverdag

Når man får trillinger, får man ikke ekstra barsel. Sarah Coleman og kæresten Christopher har valgt at gå på barsel samtidig. På den måde kan de fordele opgaverne i hjemmet lidt.

Man skifter bleer og laver flasker, og til sidst tænker man ikke så meget over, hvad man laver

Sarah Coleman, 27 år

For det hele kan hurtigt blive hektisk, når alt skal ganges med tre. Putning gange tre. Mavetræning gange tre. Øjenkontakt gange tre.

Men man lærer at tilpasse sig, fortæller Sarah.

- Man lærer at være lidt en maskine, der gør de her ting. Man skifter bleer og laver flasker, og til sidst tænker man ikke så meget over, hvad man laver. Man gør det bare, siger hun.

Flere timer i døgnet, tak

Den 27-årige mor føler, at hun går lidt i en drømmeagtig tilstand. Hun er vågen, hun er nærværende. Men hendes korttidshukommelse er slukket, for hendes tanker kredser konstant om noget andet. "Hvornår har børnene har fået mad? Hvornår skal de skiftes? Hvornår har de fået klippet negle? Hvornår skal de i bad?"

Selvom hverdagen er hård, giver det hele mening, når Sarah Coleman ser sine børn sammen. Hvordan storebror får trillingerne til at grine. Og hun glæder sig ved tanken om, at de kommer til at have hinanden for altid.

Der er dog én ting, som hun drømmer om kunne være anderledes lige nu:

- Man ville ønske, at man fik nogle flere timer i døgnet per barn, man fik. For man savner mere tid med hvert barn, så hvert barn føler sig set og hørt, siger Sarah Coleman.