Samfund

Brandfolk lokket i baghold og beskudt med fyrværkeri - men politiet var klar

En 17-årig er sigtet for både brandstiftelse og for at have bragt andres liv i fare.

Brændende containere og raketter rettet mod brandfolk.

Det var udfordringen for både brandfolk og politi, der nytårsaften rykkede ud for at slukke påsatte brande i affaldscontainere ved Fosgården i Albertslund på den københavnske vestegn.

- Vi har anholdt en 17-årig, der bliver sigtet efter straffelovens paragraf 252, der handler om at bringe andres liv i fare. Han kan også forvente at blive sigtet for brandstiftelse, som måtte se andre af "en stor flok" tage flugten, siger vagthavende ved Københavns Vestegns politi til TV 2.

Ikke nogen tilfældighed

Da brandfolkene nåede frem og begyndte slukningsarbejdet, blev de beskudt med fyrværkeri. Og det var ifølge vagthavende ikke nogen tilfældighed.

- Brandfolkene bliver lokket i et baghold. Da de begynder at slukke containerbranden, bliver tre af dem beskudt af en stor flok unge. Det lykkedes os så efterfølgende at få pågrebet en af gerningsmændene, fortæller politiet.

Ifølge vagtchefen var det "mere held end forstand", at ingen kom til skade, da fyrværkeriet sprang omkring en halv meter fra brandfolkene.

En video optaget ved gerningsstedet viser, hvordan tre brandfolk må fortrække fra slukningsarbejdet, da raketter begynder at fyge mod dem fra det omgivende mørke. Raketterne eksploderer meget tæt på brandfolkene, hvorefter politiet rykker ind for at pågribe de mistænkte.

Anmeldelsen om de brændende containere kom klokken 22.23. Politiet rykkede sammen med slukningskøretøjerne ud og kunne derfor hurtigt gribe ind, da situationen eskalerede.

Ifølge vagtchefen fik anholdelsen "skabt noget ro" i området.

Den 17-årige blev løsladt efter afhøring. Politiet oplyser, at anklagemyndigheden har vurderet, at der ikke er grundlag for at kræve ham varetægtsfængslet.

I alt 17 gange blev brandfolk angrebet med fyrværkeri i løbet af nytårsdøgnet, oplyser Danske Beredskaber.