Samfund

1-1-2 vil forhindre misforståelser: Nyt video-værktøj kan redde liv

Region Hovedstaden vagtcentral vil fremover gøre brug af videoopkald til at vurdere graden af skader og forbedre førstehjælp.

Siden juni har 1-1-2 vagtcentralen benyttet videoopkald i Region Hovedstaden og med stor succes.

Blandt sundhedspersonalet svarer 96 procent, at de er glade for ordningen. En tredjedel svarer, at de har ydet bedre hjælp, fordi de havde mulighed for at benytte videoopkald.

- Det kan betyde, at vi opdager noget, vi ellers ikke ville, og vi kan være med til at forbedre den livreddende førstehjælp ved eksempelvis hjertestop, siger Gitte Linderoth, der er forsker og speciallæge ved Akutberedskabet, og som står bag indførelse af videoopkald, til TV 2.

OK at filme

Ifølge overlægen er der to grunde til, at Region Hovedstaden gør opmærksom på ordningen nu. Den ene er selvfølgelig at informere borgerne om det nye initiativ.

Den anden er for at gøre op med den opfattelse, at automatisk er forkert at filme en ulykke - for det er det ikke altid.

- Der er mange, som ikke bryder sig om at filme, men i nødsituationer, hvor borgere er bevidstløse eller lignende, der kan det altså både være helt ok og også potentielt vigtigt for overlevelsen, siger Gitte Linderoth.

Sådan fungerer det

Når vagtcentralen får et 1-1-2-opkald ind, hvor det sundhedsfaglige personale vurderer, at det vil være en hjælp, hvis de kan se situationen, så vil de spørge borgeren om lov til at bruge videoopkald.

Hvis der gives samtykke, vil vagtcentralen sende en SMS med et link, som automatisk åbner kameraet på mobiltelefonen og sender en krypteret video til sundhedspersonalet.

Ordningen skal kun bruges, når der er flere personer til stede ved en ulykke, så personalet kan vejlede i forbindelse med førstehjælpen, mens en anden filmer. For at det nye værktøj virker, kræves en smartphone, der er købt efter 2013.

Siden juni, hvor ordningen gik fra forsøgsprojekt til fuldt operationelt værktøj, er der kun blevet benyttet videoopkald i 700 tilfælde. Så det er stadig et fåtal i forhold til de flere end 100.000 årlige opkald.

Ifølge tal fra Region Hovedstaden var patientens tilstand i omkring 11 procent af tilfældene værre, end sundhedspersonalet havde vurderet før videoopkaldet. Det førte i otte procent af tilfældene til en opgradering af udrykningen.

Omvendt viste videoopkaldene i 35 procent af tilfældene, at patienten var mindre syg end antaget.

Michael Pedersen, der er er ejendomsmester i et boligselskab, er en af de borgere, som er blevet vejledt til hjertemassage gennem et videoopkald, og han glemmer aldrig den dag, hvor en af hans medarbejdere faldt livløs om,

- Det er super smart og meget betryggende, at der kommer et ekstra sæt øjne på, når du skal give hjertemassage. Det giver ro til at trykke rigtigt på brystet og følge 1-1-2 personalets anvisninger, siger Michael Pedersen i en pressemeddelse fra Region Hovedstaden.

I Region Nordjylland påbegyndte de et lignende forsøg i oktober, og i Region Midtjylland vil de ligeledes starte en forsøgsordning op.

Smartphones redder liv

Tidligere var det ikke muligt for redningspersonalet, som besvarer 1-1-2-opkald at lokalisere borgere mere præcist end en radius fra 200 meter og op til ti kilometer - hvilket ikke er specielt brugbart, når det drejer sig om folk, der potentielt er i livsfare.

Men med teknologien, der hedder Advanced Mobile Location (avanceret mobillokation, red.), er det nu muligt at lokalisere borgere i nød helt ned til ti meters nøjagtighed.

- Vi er rigtigt glade for de muligheder, som smartphones og teknologien giver os, og der er ingen tvivl om, at vi vil blive ved med at bruge dem til at redde liv, siger Gitte Linderoth.

Hun fortæller samtidigt, at de ikke har andre teknologiske forbedringer i støbeskeen på nuværende tidspunkt, men de løbende holder sig opdaterede, som der sker fremskridt på området.