Samfund

Varmekunder får trecifret millionbeløb retur

Varmevirksomheden Verdo Varme skal betale 149 millioner kroner tilbage til sine kunder. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Ifølge varmeselskabet vil en familie med et 130 kvadratmeter hus og et gennemsnitligt varmeforbrug få godt 2000 kroner retur.

Varmevirksomheden Verdo Varme skal betale 149 millioner kroner tilbage til sine kunder efter at have skrevet for store regninger gennem flere år.

Det har Forsyningstilsynet afgjort tirsdag.

Ifølge Forsyningstilsynet har Verdo Varme opgjort en samlet indskudskapital svarende til 567 millioner kroner og har i perioden opkrævet en samlet forrentning på 266 millioner kroner. Forsyningstilsynets afgørelse i dag indebærer, at Verdo Varmes indskudskapital skal korrigeres ned til 294 millioner kroner, og at forrentningen af den pågældende kapital godkendes til 118 millioner.

2000 kroner om året retur

Det er differencen mellem den opkrævede forrentning på 266 millioner kroner og den tilladte forrentning på 118 millioner kroner, som Verdo Varme nu skal tilbageføre til varmekunderne. Altså de 149 millioner kroner.

Ifølge Verdo selv svarer det til, at en familie i et standardhus på 130 kvadratmeter med et gennemsnitligt varmeforbrug får lidt over 2000 kroner tilbage om året i tre år.

Dagens afgørelse er den anden af sin art.

Den første handlede om forrentning af indskudskapital for perioden 2000-2005 og medførte en afgørelse om tilbagebetaling af 234 millioner kroner.

Det kostede i april den daværende administrerende direktør Kim Frimer jobbet, da bestyrelsen i den forbrugerstyrede virksomhed udtrykte mistillid til ledelsen.