Samfund

Kamelen Ali har fundet sig et nyt hjem - og det bliver ikke sammen med Ramboline

De fire cirkuselefanter som staten købte fri fra Cirkus Arena og Cirkus Trapez, er blevet genforenet i et midlertidigt staldanlæg i Slagelse.

Historien om de fire elefanter, som staten købte fri af Cirkus Arena og Cirkus Trapez, blev citeret vidt og bredt, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) omtalte købet ved Folketingets åbning.

En tale der bragte morskab i salen, og som senere gik viralt i Kina.

Men der er ikke tale om en udelukkende lykkelig fortælling. Der er nemlig blevet en kamel til overs.

En af elefanterne, Ramboline, er mandag blevet forenet med de tre andre elefanter, Lara, Djunga og Jenny i et midlertidigt staldanlæg hos Cirkus Arena i Slagelse. Men der er ikke blevet plads til kamelen Ali.

Kamelen indgik ellers i handelen med Cirkus Trapez, fordi Ramboline og Ali var gode venner. Men Isabella Enock, som er medejer af Cirkus Trapez, fortæller nu, at kamelen i stedet skal bo i Dronningmølle i Nordsjælland sammen med en stor flok kameler.

Dermed kommer Ali og Ramboline sandsynligvis ikke til at se hinanden igen.

TV2 var tilstede ved 13-tiden, da elefanterne for første gang mødtes. Når elefanter bliver venner, starter det med snablen. Og der gik ikke lang tid, før de tre elefanter fra Arena begyndte at flette snabler med deres ny ven fra Sønderjylland - et sikkert tegn på, at de var interesseret i hinanden.

Elefanterne Ramboline, Lara, Djunga og Jenny blev mandag forenet.

Elefanter har taget godt imod Ramboline

Dyrenes Beskyttelse er glade for, at de fire elefanter bliver forenet.

- Selvom vi hele tiden har været forvisset om, at indkøringen af Ramboline nok skulle gå godt, er det en stor lettelse at se, hvor fint de tre andre elefanter har taget imod hende, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Elefanten Ramboline bliver i første omgang tildelt sit eget område i stalden for at sikre, at tilvænningen forløber optimalt.

- Det er vigtigt, at elefanterne får et godt forhold til hinanden, da de skal tilbringe resten af deres dage sammen i Knuthenborg Safaripark. Derfor introduceres de langsomt til hinanden over den kommende tid. Det vigtigste skridt er i dag overstået, og vi er meget glade for, at det første møde gik godt. Det gør det kommende arbejde meget lettere, fortæller Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark i en pressemeddelelse.

I videoen herunder kan du se, hvordan Mette Frederiksen fik Folketingssalen til at bryde sammen af grin over historien om Ramboline og Ali.

Mette Frederiksen må afbryde sin tale under åbningsdebatten, fordi hun får grineflip. Video: Rasmus Dam Nielsen

Staten købte elefanterne og Ali for at sikre, at de ikke ville blive solgt til underholdning i udlandet.

Se minidoks om de sidste cirkuselefanter på TV 2 Play.