Samfund

Et-årig pige død efter ophold hos gæstedagpleje

Rådhus på Torvet , Herning Kommune , Henning Bagger / Scanpix Denmark

Herning Kommune har sendt en mail ud til forældre og dagplejere i det berørte område.

En et-årig pige fra Herning Kommune er natten til fredag afgået ved døden efter et ophold hos en gæstedagpleje.

Det skriver Herning Folkeblad.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter dødsfaldet over for TV 2 og fortæller, at man er ved at undersøge, hvad der er sket. Politiet ved endnu ikke, hvad årsagen til dødsfaldet er.

Herning Kommune har sendt en mail ud til forældre og dagplejere i det berørte område, som Herning Folkeblad har set. Her står der, at barnet døde på Skejby Sygehus natten til fredag efter at have været i gæstedagpleje om torsdagen.

- Det er en dybt ulykkelig og tragisk sag. Vi har brugt dagen i dag (fredag, red.) på at få vendt hver en sten for at få afklaret, hvad der er sket i den tid, hvor barnet har været i vores varetægt, siger Jørn Thomsen, der er dagplejens øverste leder i mailen.

Han oplyser, at sagen nu er i Midt- og Vestjyllands Politis hænder, og at Herning Kommunes fokus nu er på at hjælpe med det, der er brug for i forhold til dem, der er tættest på.

Jørn Thomsen fortæller til TV Midtvest at pigens dagplejer var på ferie, og derfor var hun placeret ved en gæstedagplejer. Det er anden kommunal dagplejer, der har en ledig plads, oplyser han. Han understreger, at det er helt almindelig kutyme.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser til TV 2, at sagen er ved at blive undersøgt af Central Efterforskning.