Samfund

Thomas Helmig og søn spiller på Roskilde Festival

Nordeuropas største festival har torsdag tilføjet 30 nye navne til plakaten i sommeren 2020.

Rapperen Tyler, The Creator, den aarhusianske popkonge Thomas Helmig og 90'er-trioen TLC spiller på den ikoniske Orange Scene på Roskilde Festival 2020.

Det står klart torsdag, hvor festivalen har offentliggjort 30 navne til sommerens plakat.

Også Thomas Helmigs 21-årige søn, Hugo Helmig, skal spille på festivalen. Mens det er sønnens debut, har Thomas Helmig spillet seks gange før på festivalen - første gang i 1986 med bandet Thomas Helmig Brothers.

- Jeg har spillet på Roskilde Festival mange gange, og det har altid været en kæmpe oplevelse.

- Igennem de sidste mange år har jeg været publikum på festivalen og overværet nogle af mit livs bedste koncerter, siger Thomas Helmig i en pressemeddelelse fra Roskilde Festival.

Kigger fremad

I september offentliggjorde festivalen sit første hovednavn, nemlig den amerikanske popsangerinde Taylor Swift. Med Tyler, The Creator er endnu en amerikansk stjerne føjet til programmet.

- Hovednavnene Tyler, The Creator og Taylor Swift er ret unge, og det harmonerer fint med, at vi rammer festival nummer 50, hvor vi ikke kigger tilbage, men frem, siger programchef Anders Wahrén.

Torsdagens offentliggørelse indeholder desuden Roskilde-debutanterne i den amerikanske R&B-gruppe TLC. Sommerens koncert bliver deres første i Danmark.

TLC slog igennem som trio i 90'erne, og hits som "Waterfalls", "No Scrubs" og "Unpretty" har medvirket til, at TLC den dag i dag står som en af de bedst sælgende kvindelige grupper i verden med flere end 65 millioner solgte plader.

Af andre navne tilføjer Roskilde Festival blandt andet den danske sanger Hjalmer, søn af Kim Larsen, upcoming-rapperen Tessa, australske Alex Cameron og metalbandet Deftones.

Roskilde Festival er Nordeuropas største festival. Cirka 130.000 mennesker havde ved dette års festival købt billet, hvor 188 navne var på plakaten.

Festivalen fejrer næste år 50-års jubilæum. Derfor har den fået den særlige titel "RF50: Time Is Now".

Roskilde Festival 2020 løber fra 27. juni til 4. juli.