Fabrik ændrede datoen for 37 ton fisk

Virksomheden Bjerrefisk ændrede på holdbarheden for flere partier fisk. En "fejl" lyder det, men Fødevarestyrelsen køber ikke forklaringen.

Fiskefabrikken Bjerrefisk fra Frederikshavn har ført forbrugerne bag lyset.

Det sker på baggrund af, at fabrikken ændrede på holdbarhedsdatoen for i alt 37 ton frosne fisk.

Det skriver Nordjyske.

Derfor har Bjerrefisk nu modtaget en bøde på i alt 45.000 kroner.

Anonymt tip

Fødevarestyrelsen besøgte på baggrund af et anonymt tip fiskefabrikken 30. juli i år og kunne konstatere uregelmæssighederne.

Ved kontrolbesøget fandt Fødevarestyrelsen 13000 kilo spanske helleflyndere, der ikke havde en korrekt registreret produktions- og holdbarhedsdato.

De frosne fisk havde fået forlænget udløbsdatoen med op imod 11 måneder.

En fejl

Loven tillader ikke at ændre på produktionsdatoen for fisk. Derimod kan holdbarhedsdatoen ændres, hvis forholdene tillader det.

Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Bjerrefisk mener, at der skete en menneskelig fejl i forbindelse med datomærkningen.

Efter at partiet med helleflynderne var blevet udpakket, kom fiskene over i et frostrum og lagt i nye kartoner. Det var i den forbindelse, at der blev påsat forkerte mærkninger med en forlænget dato, lyder det fra fiskefabrikken.

Laks havde forkert datomærkning

Det var ikke kun fladfisken, den var gal med ved besøget i juli.

For også 14000 kilo laks fra Chile havde fået ændret datoen, og dermed kunne den populære spisefisk opbevares et ekstra års tid.

Da Fødevarestyrelsen besøgte virksomheden to måneder senere, var forholdene stadig ikke bragt i orden.

Myndighederne kunne 12. september konstatere, at der igen var problemer med virksomhedens helleflyndere, da 10000 kilo af den spanske og portugisiske spisefisk have fået forlænget holdbarheden med op til 29 dage.

Fødevarestyrelsen: - Det er fusk

Michael Rosenmark, der er chef for Fødevarestyrelsens Rejsehold, kalder Bjerrefisks forklaring for "fusk" over for Nordjyske.

Bjerrefisk nåede dog aldrig at sælge de 37 ton frosne fisk med forkert holdbarhedsdato, for ellers ville bøden havde været meget større.

Virksomhenden havde før kontrolbesøget i juli en elitesmiley, men denne er nu fjernet og erstattet af en sur smiley som følge af de to kontrolbesøg.

Ved et kontrolbesøg 15. oktober i år fandt myndighederne ikke nogen forkerte datoer på virksomhedens fisk.

Bjerrefisk har ikke ønsket at forholde sig til kritikken fra Fødevarestyrelsen, skriver Nordjyske.