Rift om Royal Run: Kronprinsesse Mary løber med nummer ét

16x9
Kronprinsesse Mary løb fem kilometer i Royal Run i Aalborg i juni 2019. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

I samarbejde med TV2 Nord

I dag åbnede tilmeldingen til Royal Run 2020. Over 20.000 tilmeldte sig på knap to timer.

Danskerne er et løbende folkefærd, og når man kan kombinere noget royalt med at løbe, så er danskerne i den grad på.

Og det har danskerne været siden 2018, hvor kronprins Frederik i anledningen af sin 50 års fødselsdag arrangerede det første Royal Run i landets fem største byer.

Også i 2020 ser det ud til, danskerne igen vil strømme ud på gaderne, når kronprins Frederik igen inviterer til Royal Run 1. juni.

I dag åbnede tilmeldingen til løbet, og efter en time var der solgt 15.800 startnumre, hvilket er flere, end der blev solgt hele det første døgn i forbindelse med tilmeldingen til Royal Run i 2019.

Og efter knap én time og 47 minutter rundede tilmeldingstallet 20.000, lyder det fra Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik, på vegne af Bevæg dig for livet, der står bag Royal Run.

- Vi er overvældede over interessen for vores hjertebarn Royal Run. Vi har et stort ønske om at bidrage til et sundere og mere aktivt fællesskab, så dagens interesse er et kæmpestort lyspunkt for os, siger Jakob Larsen i en pressemeddelelse.

Klokken 15 var der i alt 22.200 tilmeldte i de fire værtsbyer Sønderborg, København, Odense og Aalborg. I 2018 var der 70.575 løbere tilmeldt, mens 82.300 var på gaderne ved Royal Run i år.

Kronprins Frederik løber Royal Run i Odense i 2018.
Kronprins Frederik løber Royal Run i Odense i 2018. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

I Aalborg står det fast, at startnummer ét kommer til at hænge på tshirten af kronprinsesse Mary.

Det afslører Jørgen Hein, der fra Aalborg Atletikklub er arrangør af det store succesfulde motionsløb i Aalborg.

- Jeg er stolt over, vi for tredje gang bliver udvalgt som værtsby, men det skyldes blandt andet, at kronprinsesse Mary efter løbet sidste år sagde, at hun havde haft en god dag og gerne ville tilbage til Aalborg, siger Jørgen Hein til TV 2 Nord.

Fakta om Royal Run

  • Royal Run 2020 afholdes d. 1. juni 2020
  • Værtbyerne er Sønderborg, Aalborg, Odense og København/Frederiksberg.
  • På Bornholm holder DGI Bornholm Royal Run uden kongelig deltagelse.
  • De lokale arrangører er Sport Event Syd, Aalborg Atletik og Motion, OGF og Sparta.
  • Royal Run 2019 blev afholdt d. 1. juni på Færøerne og 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg samt på Bornholm uden kongelig deltagelse.
  • Over 82.300 var tilmeldt Royal Run 2019
  • Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 og Regionerne er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

Kilde: Royal Run