Samfund

66-årig hundelufter fundet druknet

En løs hund med snor og halsbånd blev set løbe rundt tæt på havnebassinet i Aarhus sent mandag aften.

En 66-årig mand er natten til tirsdag druknet i Aarhus Havn.

Det oplyser Østjyllands Politi til TV 2.

Klokken 23.29 modtog politiet en anmeldelse om, at en hund løb rundt tæt på havnebassinet med snor og halsbånd.

- Vi tjekkede først den adresse, der stod på hundens halsbånd, men der var ingen hjemme, fortæller Flemming Lau, vagtchef ved Østjyllands Politi.

Kort tid efter spottede endnu en borger en genstand i vandet, som han troede var en person.

- Da borgeren selv er elitesvømmer, hoppede han i vandet. Og han havde ret - det viste sig at være den 66-årige ejer til hunden, siger Flemming Lau.

Den 66-årige var på det tidspunkt allerede død, og politiet formoder, at der er tale om en ulykke. De pårørende er underrettet.

Ti drukneulykker siden 2003

Manden bliver dermed en del af en kedelig statistik, hvor i alt ti mennesker er druknet i Aarhus Havn siden 2003.

Tilbage i marts blev liget af 27-årige Steffen Dam Jensen fundet i Aarhus Bugten. Han forsvandt omkring havnen efter en julefrokost 1. december 2018. Også 24-årige Nick Langkjær Hansen forsvandt efter en bytur 29. januar 2017. Han blev fundet død i havnen tre måneder efter.

Aarhus Kommune har i samarbejde med Trygfonden og Østjyllands Brandvæsen forsøgt at sætte en stopper for de mange drukneulykker i havnebassinet.

I maj satte de 50 selvlysende redningsstiger op i havnen, og for bare to dage siden efterlyste Radikale Venstre i Aarhus Byråd hurtigere opsætning af termiske kameraer langs å og havn, der kan registrere, hvis nogen falder i vandet. Det skete i Århus Stiftstidende.

Kommunen har også sat gang i kampagnen 'Hvor våd skal jeres bytur være?' og har blandt andet placeret ølbrikker og plakater i det aarhusianske natteliv med teksten som en påmindelse om, at koldt vand dræber. Det skriver TV 2 Østjylland.

Ifølge TrygFonden sker en fjerdedel af alle drukneulykker i Danmark i havne – typisk hvor folk færdes alene, mens det er mørkt, og pludselig falder i vandet.