Samfund

Danske Bank sigtet af bagmandspolitiet

Banken sigtes for at fremme bankens egne interesser på bekostning af kundernes i Flexinvest Fri-sagen.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og international Kriminalitet (SØIK) - bedre kendt som bagmandspolitiet - har torsdag sigtet Danske Bank for overtrædelse af investorbeskyttelsesbekendtgørelsen i sagen om investeringsproduktet Flexinvest Fri.

Det oplyser banken i en pressemeddelelse til fondsbørsen.

Sigtelsen kommer, efter Finanstilsynet 30. august politianmeldte Danske Bank.

I pressemeddelelsen oplyser den administrerende direktør Chris Vogelzang da også, at det var ventet, at SØIK ville rejse sigtelse, og han fremhæver, at Danske Bank vil samarbejde med bagmandspolitiet.

- Vi er enige i, at det er en alvorlig sag, og at vi ikke har levet op til, hvad vores kunder med rette kan forvente af os. Vi er i gang med at kompensere alle berørte kunder, ligesom vi tager de nødvendige tiltag for at undgå, at noget lignende sker igen, oplyser Chris Vogelzang.

Danske Bank oplyser desuden, at banken ikke har yderligere kommentarer, så længe efterforskningen er i gang.

Bagmandspolitiet (SØIK) bekræfter sigtelsen overfor TV 2:

- SØIK kan bekræfte, at Danske Bank i forbindelse med investeringsproduktet Flexinvest Fri er blevet sigtet for overtrædelse af bekendtgørelsen om investorbeskyttelse ved værdipapirhandel. Vi har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Kunder fik negativt afkast

Sagen handler om, at Danske Bank i juli 2017 hævede gebyrer for bankens kunder af investeringsstrategierne Flexinvest Fri. På det tidspunkt var banken detaljeret advaret om, at det ville betyde, at titusindvis af kunder måtte forvente at få et negativt afkast. Altså ende med at betale flere penge på deres investering, end de tjente.

Som bank skal man varetage kundens interesse. Og derfor har Finanstilsynet slået ned på bankens gebyrstigninger, da de ikke var i kundens, men i bankens interesse, lød det fra Finanstilsynet i en pressemeddelelse i august.