Samfund

Adgang forbudt for Lesbiske Feminister i Kvindehuset - vil ikke acceptere transfobi

Der foregår i øjeblikket en kamp mellem transaktivister og lesbiske feminister.

“The future is female”

Sådan står der skrevet ved indgangsporten til Kvindehuset i Gothersgade i København.

Men spørgsmålet er, hvad ”female” betyder, og hvem der definerer det?

Kvindehuset i Gothersgade har forbudt netværket Lesbiske Feminister adgang til husets lokaler. Det sker, fordi gruppen anklages for at være transfobisk., skriver den lesbiske feminist Karen M. Larsen i et indlæg på bloggen 'Til eftertanke'.

Kvindehuset bekræfter over for Berlingske, at de ikke ønsker Lesbiske Feminister i deres lokaler, fordi man ikke kan acceptere transfobi.

Kvindehuset er ikke vendt tilbage på TV 2s henvendelser, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lesbiske Feminister.

Radikale transaktivister

Karen M. Larsen peger i sit blogindlæg på, at det er radikale transaktivister, der har orkestreret forbuddet.

I sidste måned havde disse aktivister forhindret en mindre gruppe fra Lesbiske Feminister i at komme ind i huset, selv om de havde fået lov til at bruge det.

Det handler ifølge Karen M. Larsen om, at de lesbiske kvinder definerer sig som ”biologiske kvinder, der er til andre biologiske kvinder, og at de gerne vil netværke med andre der er og har det ligesom dem selv”.

- Men i queere og intersektionelle kredse, der i dag sidder på magten i LGBT Danmark, Priden og nu tydeligvis også Kvindehuset, er disse lesbiskes selvforståelse et no go, skriver Karen M. Larsen.

- I praksis har de radikale transaktivisters vrede især været rettet mod de lesbiske, som kategorisk afviser at indgå i seksuelle relationer med personer, der er født med en penis uafhængigt af deres kønsidentitet

Anerkender ikke andres ret

Hun mener, at transaktivisterne ikke anerkender andres ret til at definere deres køn og seksualitet, mens de selv insisterer på deres egen ret til at definere deres køn og seksualitet.

- En person født med en penis har således ret til at definere sig som kvinde og som lesbisk med henvisning til, at hun føler sig som en kvinde og seksuelt er til kvinder. Men en biologisk kvinde har ikke lov til at mene, at hun er en lesbisk kvinde, fordi hun er født med en kvindes krop og er til andre, der er født med en kvindes krop, skriver Karen M. Larsen.

Også i andre lande er kampen mellem ciskønnede lesbiske og transkønnede lesbiske blusset op.

Ved Priden i London sidste år gik en gruppe lesbiske kvinder forrest i marchen med skilte og råb om, at ”transkvinder er ikke er kvinder”, og at de ”udsletter og voldtager lesbiske”.

En aktion, som det meste af LGBT-miljøet i England tog afstand fra.