Samfund

Elefant død af udmattelse efter rideture med turister

Sådan så Kanakota ud, mens han stadig var i live. Moving Animals

Ifølge en srilankansk dyrevelfærdsorganisation understreger dødsfaldet den ondskabsfulde behandling, elefanten var udsat for.

Turister, der gerne vil klappe en tiger i fuld narkose eller få en ridetur på en elefant, er hovedårsagen til, at dyr på populære turistdestinationer lever et kummerligt liv.

Det siger dyrevelfærdsorganisationen Moving Animals, efter en elefant forleden faldt død om efter at have tilbragt en stor del af sit liv på at bære turister rundt i Sri Lanka.

Elefanten, der hed Kanakota, døde som kun 18-årig – asiatiske elefanter bliver normalt op til 48 år. Han lagde sig pludselig ned på turiststien Sigiriya af udmattelse. Han rejste sig ikke igen.

Og så længe turisterne gerne vil ride på elefanter, så vil dyrplageriet fortsætte. Det er budskabet fra Moving Animals.

- Den her unge elefants tragiske død kunne være undgået. Indtil turisterne siger fra, vil flere af disse venlige kæmper lide og kollapse af udmattelse, siger Paul Healey fra Moving Animals til The Mirror.

Fire kroner i bøde

Ifølge The Mirror bliver elefanterne tvunget til at arbejde med lænker og skarpe spyd med kroge tilsvarende det på billedet øverst i artiklen, mens turisterne sidder ovenpå.

Det samme menes at være sket for Kanakota, der både havde reddet med turister på sin dødsdag og medvirket i en udmattende parade dagen forinden.

18. oktober blev elefantens sidste dag, og selvom myndighederne har igangsat en undersøgelse, så får det næppe store konsekvenser for ejerne.

Sri Lankas love på området er fra 1903, og bøder for misrøgt af dyr er på blot 100 rupees, eller hvad der svarer til omkring fire danske kroner.