Samfund

Skat om fejl hos 111.000 danskere: - I skal ikke gøre noget

Skat understreger, at fejlen ikke kommer til at få betydning for danskerne i praksis.

111.000 danskere fik tirsdag en ubehagelig mail fra Skattestyrelsen.

I mailen stod der, at de skyldte penge på grund af ændringer i beskæftigelsesfradrag og børnebidrag og derfor skulle betale over 5000 kroner tilbage i skat.

Men der er tale om en fejl, oplyser Skattestyrelsen i en mail til TV 2 tirsdag aften.

Og onsdag morgen er meldingen klar:

- Jeg vil bede alle om ikke at gøre noget. Vi skal nok rette fejlen tilbage. Og har man allerede været inde og gøre noget, sørger vi også for, at det bliver rettet, siger underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig til TV 2.

Enlige forsørgere ramt

Ifølge Skattestyrelsen er det enlige forsørgere, der ved en fejl har fået at vide, at de ikke har fået et fradrag, som de dog er berettiget til.

Og styrelsen arbejder fortsat på højtryk for at rette op på fejlen. Og med at sørge for, at fejlen ikke sker igen.

Karoline Klaksvig kan dog godt forstå, at mailen har skabt dybe panderynker her kort inden jul, hvor udgifterne er mange:

- Jeg beklager virkelig, og jeg kan helt sætte mig ind i, at det har været en ubehagelig meddelelse at få. Men det får ikke effekt for nogen, og alle får det fradrag, de har krav på, siger hun.

En af de danskere, der modtog mailen tirsdag, er Jeannette Lykke Sørensen.

Hun fik at vide, hun skulle betale over 5000 kroner tilbage.

- Jeg modtager et brev fra Skat, hvor der står, at der er ny årsopgørelse for 2018, og jeg skal betale +5000 kroner tilbage. Panik... Jeg er med i en gruppe for enlige mødre på Facebook og kan se, at der er rigtig mange, der også har modtaget beskeden, siger Jeanette Lykke Sørensen til TV 2.

Sådan ser mailen fra Skattestyrelsen ud:

Fejl i datafil

Karoline Klaksvig fortæller onsdag, at der er tale om en datafil, der er fejlet, da den er kommet fra en leverandør og skulle ind i deres systemer.

Derfor arbejder styrelsen sammen med Udbetaling Danmark og de resterende leverandører om at udbedre fejlen.

Mange af de personer, der henvendte sig til TV 2 tirsdag aften, skrev, at de og folk omkring dem har forsøgt at få fat i Skattestyrelsen uden held.

Onsdag siger Karoline Klaksvig, at de berørte borgere vil få en mail i deres e-boks, når fejlen er rettet.

Michael Therkelsen, der også har fået mailen, fandt den manglende kontakt for dårlig tirsdag aften:

- Jeg synes, det er rimelig ringe, at de ikke kontakter de berørte hurtigst muligt og beklager fejlen, når de laver den. De har jo mailadresse på alle, sagde han til TV 2.