Samfund

Radio24syvs lyttere klapper Den Korte Radioavis ud

Den sidste dag på Radio24syv bliver markeret med reception og orkester på taget lige inden midnat.

Torsdag er sidste dag på Radio24syv, der efter otte år i æteren har sidste sendedag.

Sendetilladelsen på FM-båndet udløber, når oktober bliver til november, og Radio24syv lykkedes ikke med at vinde udbuddet om at drive en dab-kanal, der kunne have forlænget livet.

Den sidste dag på Radio24syv bliver markeret med reception og orkester på taget lige inden midnat.

Den sidste dag hos Radio24syv bliver markeret med reception og et orkester på taget, inden de ansatte siger farvel ved midnat.

Inden da vil torsdagen gå med at sende en sidste gang og oprydning på radiostationen.

Fans vil klappe 'Den Korte Radioavis' ud

Det er ni dage siden, at Radio- og tv-nævnet afgjorde dab-udbuddet, der blev vundet af ungdomskanalen radio Loud, og det dermed stod klart, at Radio24syv ikke fortsætter.

- Det har været nogle ekstremt hektiske dage, og det har lidt været som at asfaltere en vej, mens man kører, fortæller Ida Herskind, der er tillidsrepræsentant på Radio24syv.

Også Radio24syvs lyttere har planlagt at markere, at det er sidste dag med radiokanalen.

Fans af satire-programmet 'Den Korte Radioavis' mødte klokken 12 op foran Radio24syvs hovedkvarter for at "klappe Den Korte ud", da programmet blev sendt for sidste gang.

Her havde de medbragt bannere med Kirsten Birgits slagord og spillede programmet på en medbragt højtaler.

Mange af deltagerne havde medbragt høretelefoner, så de kunne få det hele med, fremgår det af begivenheden på de sociale medier.

Også Radio24syvs direktør, Jørgen Ramskov, mødte op, hvor han blev hyldet af de deltagende og med åbne arme og stort smil vinkede dem an.

Priser blev delt ud

'Den Korte Radioavis' blev sluttet af med, at Frederik Cilius, der efterhånden er bedre kendt som Kirsten Birgit, delte alle priser, som Radio24syv har vundet, ud - hvilket kan ses i det øverste videoklip.

Derudover fik TV 2 mulighed for at spørge Frederik Cilius, hvordan hans alterego ville have det, hvis hun var til stede.

Frederik Cilius om Kirsten Birgit

To hyldestarrangementer samme dag

Senere torsdag eftermiddag har endnu en gruppe lyttere, der er bedrøvet over beslutningen om at nedlægge Radio24syv til fordel for Radio LOUD, valgt at arrangere en hyldest af radiokanalen.

Det foregår klokken 16, hvor lytterne vil sige farvel foran Radio24syv og "vise det pilrådne politiske Danmark, at vi ved, hvad de har haft gang i". Hyldesten er arrangeret af Carsten Michelsen, der er fast lytter af kanalen.

- Jeg tror, at rigtig mange lyttere har haft et kærlighedsforhold til Radio24syv. De har vendt taleradio helt på hovedet og gjort det sexet og overraskende.

- Vi er kede af, at Radio24syv lukker, og det vil vi gerne markere, siger Carsten Michelsen.

'Fanfare for The Common Man'

Radio24syvs ansatte vil torsdag aften spise aftensmad sammen. Klokken 20 vil der være reception for ansatte og gæster af programmerne.

Det kulminerer med en koncert på taget af Radio24syv klokken 23.40, hvor 24syv Symfonikerne som afslutning afspiller Aaron Coplands 'Fanfare for The Common Man' fra taget af Ørstedhus, Radio24syvs hovedkvarter i København.

Kort efter vil radioens ansatte vinke farvel til FM-båndet, når der for sidste gang bliver sendt ud i æteren. Derefter er der planer om at fortsætte videre i byen.