Royal Run

Her skal Royal Run løbes i 2020

Royal Run 2020 afholdes 1. juni 2020. Scanpix Danmark

2. pinsedag næste år skydes endnu en omgang af Royal Run i gang. Denne gang kommer løbet til Sønderborg, Aalborg, Odense, København og Rønne.

Så er det tid til at kridte løbeskoene og finde de royale fornemmelser frem.

Royal Run løber nemlig af stablen igen i 2020, og denne gang lyder startskuddet 2. pinsedag i Sønderborg, hvor kronprins Frederik sender de løbeglade motionister afsted. Det er første gang, den sønderjyske destination lægger gader til løbet.

Herefter går turen nordpå, hvor kronprinsesse Mary snører løbeskoene i Aalborg, inden kronprinsen fortsætter løbet i Odense. Og i tråd med traditionen fra tidligere år finder afslutningen sted i København og på Frederiksberg med kronprinsens ti-kilometersløb.

- I år har vi kunnet tilføje et ekstra stop på turen, så vi nu har fire byer med kongelig deltagelse, og det betyder selvfølgelig, at vi når tæt på endnu flere danskere, udtaler Jakob Larsen fra Royal Runs styregruppe på vegne af 'Bevæg dig for livet' og fortsætter:

- Royal Run er fællesskabets fest. Med distancer helt ned til one mile - 1,6 kilometer - og muligheden for både at løbe og gå kan alle vitterligt være med – uanset alder og kondital.

Også i Rønne på Bornholm vil man igen i år kunne lufte de friske stænger - dog uden royalt besøg.

Fakta om Royal Run

  • Royal Run 2020 afholdes 1. juni 2020.
  • Du kan tilmelde dig Royal Run her.
  • I 2020 afholdes Royal Run i Sønderjylland (Sønderborg), Aalborg, Odense, København/Frederiksberg og på Bornholm. 
  • Over 82.000 var tilmeldt Royal Run 2019.
  • Der afholdes et tidligt Royal Run i Grønland 28. maj, hvor kronprinsen deltager. 
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

En rolle i genforeningsfesten

Som den nye elev i klassen glæder de sig i Sønderjylland til, at Royal Run skydes i gang i det sydlige Danmark.

Løbet kommer således til at spille en central rolle i forbindelse med fejringen af 100-året for genforeningen med Sønderjylland.

- Royal Run er et smukt eksempel på, hvordan vi kan kombinere det historiske og det folkelige, og det bliver en kæmpe begivenhed for hele Sønderjylland, udtaler Thomas Andresen, formand for Det Sønderjyske Præsidium for Genforeningen 2020, i en pressemeddelelse.

Kronprinsesse Mary løb også i 2019 fem kilometer til Royal Run i Aalborg. Hun kom i mål med tiden 26 minutter og 56 sekunder.

Begyndte med 50-årsfødselsdag

Royal Run opstod i 2018, fordi kronprinsen havde en drøm om at fejre sin 50-årsfødselsdag på en aktiv måde sammen med danskerne. Han var så tilfreds med resultatet, at succesen blev gentaget i 2019.

I 2018 blev der løbet i landets fem største byer, Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg og København. I 2019 kunne man løbe one mile (1609 meter), fem kilometer eller ti kilometer i Aarhus, Aalborg, Rønne og København.

Kronprins Frederik løb ikke selv med i 2019 på grund af en diskusprolaps i ryggen. Han gik i stedet one mile i Aarhus og cyklede ti kilometer i København.

Du kan få mere information om Royal Run og tilmelde dig løbet på: www.royalrun.dk

Kronprins Frederik løb ikke selv med i 2019 på grund af en diskusprolaps i ryggen.