Samfund

Regn og blæst giver problemer i Sønderjylland

Lysreguleringer fungerer nu igen i Syd- og Sønderjylland.

Der har været store har store problemer med lysreguleringerne i det meste af Syd- og Sønderjyllands politikreds - faktisk var lyskryds gået i sort i stort set hele kredsen.

Men lidt før klokken 15 fortæller Syd- og Sønderjyllands Politi, at problemerne nu er løst.

- Det er en kombination af vind og regn, der har drillet hele formiddagen, sagde vagtchef Erik Lindholdt til TV 2 om årsagerne til problemerne.

Politiet fik meldinger om, at lysreguleringerne ikke virkede i blandt andet Vejen, Sønderborg og Tønder-området.

Også en viadukt i Esbjerg var blevet fyldt med vand - det drejede sig om jernbaneviadukten ved Bilka.

- Mellem Sig og Ølgod er en vej blevet oversømmet, ved vi. Det er ikke ufarligt at køre med høj fart gennem en oversvømmet vand, siger vagtchef Erik Lindholdt og opfordrer bilister til at køre forsigtigt og efter forholdene.

Store mængder regn

Det seneste døgns store mængder regn skyldes et lavtryk, som har bevæget sig lige nord om Danmark. I den forbindelse er der faldet store mængder regn - navnlig i Midtjylland.

Siden fredag aften er der faldet allermest regn i Karup, hvor der indtil videre er faldet 29,4 millimeter regn. I Sydjylland er der faldet mest i Askov nær Vejen, hvor der samlet set er målt 17,2 millimeter.

Regnen kommer i en særdeles våd periode - september blev med 130 millimeter den vådeste september i 18 år, og i oktober har vi indtil videre fået 114 millimeter regn - mod normalt 76 millimeter.

Frem til søndag middag kan der falde yderligere 10 til 25 millimeter regn - mest i Midtjylland.