Samfund

Vejen Kommune får ret i vejstrid med storbonde

Landmand Martin Lund Madsen spærrer Skovgårdsvej i Vejen Kommune i protest over, at Vejen Kommune og Banedanmark har overtaget en del af hans jord for at anlægge en vej. John Randeris / Ritzau Scanpix

Næsten på årsdagen for spærringen af en vej ved Vejen har Vejdirektoratet i en afgørelse givet Vejen Kommune en vigtig sejr i den langvarige strid.

Vejen Kommune har handlet efter bogen i forbindelse med eksproprieringen af en storbondes jord, hvor der skulle bygges en ny vej.

Det har Vejdirektoratet afgjort.

Det oplyser Vejen Kommune i en meddelelse.

For et år siden blev det ellers afgjort i Højesteret, at ekspropriationen af hans jord var ulovlig. Men det var på et andet grundlag.

Banedanmark og Vejen Kommune foretog i første omgang ekspropriationen efter loven om elektrificering af jernbanenettet, fordi vejen fører hen over en jernbanebro. Men efter dommen i Højesteret valgte Vejen Kommune i stedet at ekspropriere vejen efter en paragraf i vejloven.

Den afgørelse har Martin Lund Madsen klaget over, og det er i den sag, at Vejdirektoratet nu har blåstemplet kommunens afgørelse.

Martin Lund Madsen har det seneste år spærret den pågældende vej - Skovgårdsvej - med sandsække og halmballer. Det er muligt at indbringe afgørelsen fra Vejdirektoratet til domstolene.