Samfund

Mange reagerer efter Radio24syvs nederlag: - Politikerne vandt

Både værter og lyttere begræder, at Radio24syv tabte udbud, mens andre påpeger fejl hos vinderen.

Tirsdag eftermiddag blev det sidste håb slukket for Radio24syv.

Det stod klart, efter kanalen tabte udbuddet om det nye DAB-bånd, som kanalen ellers havde satset på, efter de opgav at fortsætte som FM-kanal.

Dermed bliver det også et farvel til populære programmer som 'Den Korte Radioavis', 'Det, vi taler om' og 'AK 24syv'.

Og dét har fået mange til at reagere på de sociale medier.

Udover de mange lyttere er også værterne påvirkede af at miste 24syv og dermed også deres arbejdsplads. Herunder 'Det, vi taler om'-vært Ditte Okman:

'Q&A'-værten Mikkel Andersson stemmer i:

Også morgenvært Ida Herskind har erkendt, at det er slut, mens hendes tidligere kollega Asger Juhl sætter spørgsmålstegn ved den nye kanal Louds mål om at lave konstruktiv journalistik.

For det dækker over, at man ikke har forstået, at almindelig kritisk journalistik allerede er konstruktiv, mener han.

- “Konstruktiv journalistik” er et skalkeskjul for dovenskab og ligegyldighed. Det frygter jeg i hvert fald, skriver Asger Juhl videre på Facebook.

Radioens direktør, Jørgen Ramskov, er heller ikke imponeret over vinderen. Han er vred, lyder det i hans opslag på Facebook.

- Vred over, at en radio som reelt har skabt en hel ny type taleradio, fået 4-500.000 nye lyttere til at lytte hver uge - at den skrottes til fordel for, hvad jeg ikke vil tøve med at kalde varm luft, pænt, ungt og konstruktivt pakket ind, skriver han.

- Vi får en skattefinansieret reklameradio at trutte i

Blandt de kritiske røster finder man også Asmus Leth Olsen, lektor i eksperimentel offentlig forvaltning på Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet.

- Tillykke til politikerne. Slut med kritisk radiojournalistik. Ud med de skarpe spørgsmål, ind med en oversigt over bands på Roskilde Festivalen 2020. Til alle andre: Vi får en skattefinansieret reklameradio at trutte i, skriver han på Twitter.

Ifølge ham er det en "fagligt uforsvarlig beslutning" af Radio- og tv-nævnet at udnævne Radio Loud som vinderen af det nye DAB-bånd. Asmus Leth Olsen sammenligner kanalens ansøgning med "en synopsis til et speciale, en vejleder skulle have stoppet i opløbsfasen".

En kritik af beslutningstagerne

Hos den nykårne vinder, Radio Loud, ser man ikke de negative reaktioner som en kritik af dem, men snarere af beslutningstagerne.

- Det er ikke os, der har vurderet ansøgningerne, det må man satse på, at nogle fagligt kompetente mennesker har gjort. Vi har skrevet en ansøgning efter de forholdsregler, der er beskrevet, siger kanaldirektør Ann Lykke Davidsen til TV 2.

Hun mener ikke, at hun kan vurdere, om Radio Louds ansøgning er dårlig.

- Der er taget en beslutning, og det har ikke været vores, lyder det.

Krav om at rykke ud af København

Radio24syv er til og med oktober en FM-kanal og havde indtil tidligere på året håbet at fortsætte på den måde.

Men en politisk aftale mellem VLAK-regeringen og Dansk Folkeparti betød, at kanalen opgav at byde.

Det var blandt andet, fordi udbuddet krævede, at stationens hovedsæde og hovedparten af den redaktionelle stab skulle placeres 110 kilometer fra København.

Det nye DAB-udbud blev derfor set som en redningsplanke, der skulle sikre kanalen overlevelse uden at rykke redaktionen. Men også dét håb blev slukket tirsdag.

Vinden af DAB-udbuddet, Radio Loud, forventes at gå i luften fra 1. april 2020.