Samfund

Chefer fra Amagerbanken skal betale 255 millioner

Finansiel Stabilitet har afsluttet sagen mod en række tidligere topchefer i den krakkede bank Amagerbanken.

Finansiel Stabilitet har indgået en aftale om at afslutte sagen mod den tidligere ledelse i Amagerbanken, der gik konkurs i 2011.

Aftalen indebærer, at de dømte i sagen samlet betaler 255,5 millioner kroner, oplyser Finansiel Stabilitet i en pressemeddelelse.

Den indgåede aftale følger, efter at Østre Landsret i juni afgjorde, at den tidligere topchef og syv bestyrelsesmedlemmer fra Amagerbanken skulle betale 225 millioner kroner i erstatning til staten.

De dømte søgte efterfølgende Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe sagen for Højesteret, og i forlængelse heraf har Finansiel Stabilitet ligeledes sendt ansøgning til Procesbevillingsnævnet.

- Finansiel Stabilitet har indgået aftale med de dømte om afslutning af sagen. Aftalen indebærer, at de dømte samlet betaler 255,5 millioner kroner.

- De dømte forestår selv den indbyrdes fordeling af betaling af beløbet. Som led i aftalen har begge parter trukket ansøgningerne til Procesbevillingsnævnet tilbage. Østre Landsrets dom er herefter endelig, skriver Finansiel Stabilitet i pressemeddelelsen.

Vil videre i livet

Selv om den tidligere ledelse i Amagerbanken fortsat ikke er enig i landsrettens afgørelse fra i sommer, så er det et ønske om at komme videre, der nu har fået den tidligere ledelse til at indgå et forlig i sagen med Finansiel Stabilitet.

Det fortæller Niels Erik Nielsen, tidligere bestyrelsesformand i Amagerbanken.

- Det skyldes et ønske om, at alle kan komme videre i deres liv, siger han.

Kan ikke betale regningen

Men ifølge chefredaktør på Børsen, Niels Lunde, er de dømte i sagen ikke i stand til at betale regningen på 255,5 millioner kroner.

- De mennesker, der er tale om her er almindelige mennesker, som ikke er i nærheden af at kunne betale de har penge, siger han til TV 2.

Hvor ender regningen så henne?

- Så ender den vel i statskassen.

Niels Lunde tilføjer, at aftalen ganske vist sætter et punktum i sagen om Amagerbanken, men at den stadig efterlader stor uklarhed omkring, hvor langt et ansvar i en bestyrelse rækker.