Samfund

Plejehjem meldte forkert beboer død

Vonsildhave er et nyt plejecenter, der blev taget i brug i foråret 2015. Google Maps

En forveksling af to kvinder betød, at pårørende fik ubehagelige opkald.

En 84-årig dement kvinde blev tidligt søndag morgen fejlagtigt erklæret død af Attendo-plejehjemmet Vonsildhave i Kolding.

Det skriver JydskeVestkysten, der har talt med den 84-årige kvindes datter Berit Schmidt Hansen.

Efter at have fået at vide, at hendes mor var død halv seks søndag morgen, fik Berit Schmidt Hansen kontakt til en bedemand og bestilte en kiste. Bedemanden gjorde det klart, at han ikke kunne komme, før lægen havde været forbi plejehjemmet og erklæret moren død.

Da Berit Schmidt Hansen fik fat i plejehjemmet igen tre timer senere - klokken 08.38 - for at høre, om lægen var på vej, blev forvirringen total.

- Jeg bliver spurgt, om jeg nu er sikker på, at min mor er død. Det har hende, som jeg taler med, i hvert fald ikke fået besked på, får jeg at vide, fortæller Berit Schmidt Hansen til JydskeVestkysten.

Moren var i live

Personalet besluttede sig for at tjekke op på situationen, mens Berit Schmidt Hansen var i telefonen. Det viste sig, at personalet havde ringet til den forkerte pårørende, så dem, der skulle have haft besked om et dødsfald, ikke havde fået det.

Plejehjem: Det var en fejl

Plejehjemmets chef, Ditte Korsager, forklarer til JydskeVestkysten episoden med, at ’hvor der arbejder mennesker, sker der fejl’.

Ditte Korsager siger, at hun af hensyn til sin tavshedspligt ikke vil og kan udtale sig yderligere om, hvordan forvekslingen kunne ske.