Millionsvindel i Socialstyrelsen

Dansker købte Britta Nielsens grund med krokodiller før straffesag - så blev den konfiskeret

Med i købet fulgte også otte krokodiller og et krokodilleanlæg.

Danske Kevin Mogensen havde ingen intentioner om at blive en del af svindelsagen i Socialstyrelsen, hvor Britta Nielsen er anklaget for at have stjålet 117 millioner kroner.

Men få uger inden Britta Nielsen blev efterlyst internationalt af politiet, købte han en af hendes grunde i Sydafrika. Og da sagen om de stjålne millioner begyndte at rulle, blev hans grund beslaglagt af myndighederne.

TV 2 har nu besøgt ham i det tidligere Britta Nielsen-ejede 'Thula Estate', hvor han planlægger at bygge et luksusresort. Først for nylig har han fået den danske stats ord for, at han er den reelle ejer af grunden.

En lang vej

Kort tid efter købet kunne han læse i aviserne, at Britta Nielsen og hendes søn, der havde stået for slaget af grunden, var efterlyst.

- Det har været en lang vej, men nu er der lys for enden af tunnelen, siger Kevin Mogensen til TV 2.

Med i købet fulgte også otte krokodiller og ikke mindst det krokodilleanlæg, som blev bygget, mens Britta Nielsen ejede grunden.

Derfor har Kevin Mogensen også fundet det passende at opkalde en af krokodillerne efter den svindelanklagede kvinde.

- Jeg kalder den Britta. Et lille minde, siger han.

I den her uge har alle Britta Nielsens ejendele og ejendomme i Sydafrika officielt fået nye ejere. Alt fra den svindeltiltalte danskers bil og hus blev solgt i et forsøg på at få penge hjem til den danske stat.

Det gav samlet lidt under 400.000 kroner, hvilket var omtrent en million mindre end forventet.

Retssagen mod Britta Nielsen begynder torsdag 24. oktober ved Københavns Byret.