Samfund

Honningbier sprængt i luften

Flere tusind bier lå livløse på jorden, efter et bistad blev sprunget i luften i weekenden. Foto: Martin Damgård / Martin Damgård

Da bistadet blev sprængt i luften, kunne det høres 600 meter væk.

Et sted mellem 5000-7000 honningbier mistede i weekenden livet, da et bistade blev sprængt i luften i Hanherreds Biavlerforening ved Fjerritslev.

Foreningens kassér, Peter Nielsen, blev kontaktet lørdag morgen af naboer til bistadet, der bor 600 meter væk. De havde hørt et brag fredag aften ved 23-tiden.

Det skriver Nordjyske.

Da Peter Nielsen kom frem til foreningen, kunne han konstatere, at bistadets dele var blæst 20 meter væk.

Nogle bier summede forvirrede rundt. Flere tusind lå døde på jorden. Halvdelen af bistadet var døde.

- Jeg ærgrer mig, og irriterer mig over sådan nogle skidtknejte, der laver sådan noget, siger han til TV 2.

Uvist om overlevende bier vil overleve

Det lykkedes Peter Nielsen at flytte de overlevende bier over i et nyt bistade, men om de også overlever på sigt, er han usikker på.

- Halvdelen af dem var i live, men om dronningen er i live, ved vi ikke. Det er helt umuligt at finde ud af det, når det hele er smadret. Hvis hun ikke er i live, så dør de, forklarer han.

Peter Nielsen har meldt sagen til politiet og lavet et opslag på Facebook.

Her har flere fra området ifølge Nordjyske skrevet, at de også har været udsat for hærvæk med kanonslag. For mange er det dog primært gået udover postkasser.

Formand for Danmarks Biavlerforening, Arne Henriksen, oplyser til Nordjyske, at et bistade, som den der blev sprængt i luften, har en værdi af 1500-2000 kr.