Samfund

Knuthenborg Safaripark vil hjælpe kamelen Ali

Kamelen Ali. TV 2

Ifølge Knuthenborg Safaripark er det ikke nødvendigvis en god idé at flytte Ali fra hans vante omgivelser.

Det ligger fast, at kamelen Ali ikke længere kommer til at bo sammen med sin bedste ven, elefanten Ramboline. Rambolines nye ejer, Knuthenborg Safaripark, vil dog hjælpe Alis tidligere ejer med at finde ud af, hvor den pensionerede cirkuskamel nu skal bo.

- Vi vil få lavet en veterinærfaglig udtalelse, der skal vurdere, om det overhovedet er forsvarligt at flytte kamelen Ali til et nyt sted, siger chefzoolog Rasmus Nielsen fra Knuthenborg Safaripark.

Det har aldrig været meningen, at elefanten Rambolines bedste ven, kamelen Ali, skulle flytte med til Knuthenborg Safaripark, lyder det fra chefzoologen på Facebook.

- Vi ejer ikke kamelen og har heller ikke ansøgt om at overtage kamelen Ali. Derfor mener vi altså heller ikke, at det nødvendigvis er den bedste løsning, at den kommer til Knuthenborg Safaripark, siger han.

Bredt forlig om købet af fire elefanter og én kamel

De to venners skæbne blev offentligt kendt, da statsminister Mette Frederiksen (S) i sin åbningstale i Folketinget med stolthed fortalte om det første, regeringen havde fået gennemført:

Købet af fire cirkuselefanter - og kamelen Ali.

Handlen kom i stand, efter at Folketinget sidste år besluttede, at vilde dyr ikke længere måtte være en del af dansk cirkus.

I videoen herunder kan du se, hvordan Mette Frederiksen fik Folketingssalen til at bryde sammen af grin over historien om Ramboline og Ali.

Mette Frederiksen må afbryde sin tale under åbningsdebatten, fordi hun får grineflip. Video: Rasmus Dam Nielsen

Staten købte elefanterne (og Ali) for at sikre, at de ikke ville blive solgt til underholdning i udlandet, men finanserne rakte kun til selve købet - ikke til at sikre de rette fysiske rammer. Onsdag blev det derfor offentliggjort, at elefanterne om otte måneder skal rykke ind i et nyt, 150.000 kvadratmeter stort anlæg i Knuthenborg Safaripark med både sø, græs, skov og sandgrav.

Men anlægget er kun for elefanter. Derfor må Ramboline og Ali nu forberede sig på et langdistancevenskab.

- Sådan er livet nogle gange. Det er benhårdt og brutalt. Jeg tror på, at de har haft en relation. Om de har været bedste venner, vil jeg lade andre om at vurdere, siger Rambolines nye ejer, Rasmus Nielsen, chefzoolog i Knuthenborg Safaripark.

Hvordan kan man skille bedste venner ad?

Flere har stillet spørgsmålet: Hvordan kan I skille gode venner ad?

Det spørgsmål besvarer Rasmus Nielsen ved at komme med et modspørgsmål:

- Har I engang haft et tæt forhold til en barndomsven, og nu er I i løbet af livet gået i hver jeres retning, men I har alligevel begge haft et godt liv? Sådan er det altså også med alle mulige andre dyr. De kan godt have en relation og så leve videre alligevel, siger han og fortsætter:

- Vi skal også passe på ikke at tillægge dyr de samme følelser, som mennesker har.

Mens Ramboline og hendes nye venner kan se frem til at nyde deres otium i Knuthenborg Safaripark, er kamelen Alis skæbne altså stadig uvis.