Samfund

Udviste Mint vender tilbage til Danmark

Hvorvidt Mint kan få lov at blive, afhænger af en ny lov på området.

Den 14-årige pige Mint kan rejse hjem til sin familie i Danmark.

Det skriver Dagbladet Køge.

- Vi håber, at Mint kan lande i Danmark på onsdag, og at hun så kan komme i skole på Hastrupskolen mandagen efter efterårsferien, siger Frank Thøgersen, som er Mints papfar.

Det er ikke at lempe udlændingepolitikken, at Mint får en chance til og kan vende hjem

Statsminister Mette Frederiksen til Folketingets åbning

Sagen om Mint, hvis fulde navn er Atcharapan Mint Yuangyai, fik opmærksomhed, da hun i oktober sidste år blev udvist til Thailand, selv om hun gik i dansk skole og talte flydende dansk.

Alligevel fik hun afslag på sin ansøgning om opholdstilladelse, da Udlændingenævnet vurderede, at Mint ikke var "integrerbar".

Derfor måtte den dengang 13-årige pige forlade sine venner og sin danske papfar og lillebror og rejse til Thailand sammen med sin thailandske mor, Ratree.

Politikerne arbejder på ny lov

Men nu har Mint fået et turistvisum til Danmark, som gælder frem til 18. januar. Det betyder, at hun skal tilbage til sine klassekammerater på Hastrupskolen i Køge, hvor hendes familie bor.

Skoleleder på Hastrupskolen i Køge Thomas Kielgast fortæller til TV 2, at han har aftalt med Mints forældre, at hun skal starte i skole, selvom hun kun har et turistvisum.

Hvorvidt Mint derefter kan få lov til at blive, afhænger af en ny lov på området, som politikerne på Christiansborg arbejder på. Den skal sikre, at børn og forældre ikke adskilles i lignende sager.

Historien om Mint nåede hele vejen til Christiansborg, og for to uger siden blev hun nævnt i statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget.

- Udlændingepolitikken skal være stram. Men den skal - forstå mig ret - ramme de rigtige. Det er ikke at lempe udlændingepolitikken, at Mint får en chance til og kan vende hjem, sagde Mette Frederiksen fra Folketingets talerstol.