Samfund

Skoleleder fratræder efter slikbelønning og forældres koordinerede afpresning

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Nordfyns Kommune bekræftede i september, at 23 børn var blevet holdt hjemme fra skole i protest.

Skoleleder Morten Wettergren fra Kystskolen Afd. Krogsbølle i Nordfyns Kommune fratræder sin stilling.

Det oplyser Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse.

Fratrædelsen kommer, efter det kom frem, at en lærer på skolen tidligere i år belønnede de gode elever med slik, mens ”de dårlige” fik minusstreger.

Siden kunne BT fortælle, at to elever blev forsøgt presset ud af den pågældende klasse. Det hele blev koordineret via en tråd på Messenger.

- Når vi lander i en situation som denne, er der helt sikkert noget, vi kunne have gjort anderledes. Det er vores ansvar sammen med forældrene at sikre en fortsat god trivsel på skolerne, så børnene møder glade i skole og har lyst til at lære, siger Skole- og dagtilbudschef Gitte Høj Nielsen fra Nordfyns Kommune.

Gitte Høj Nielsen tilføjer videre, at "alle børn er meget påvirkede af situationen", og at kommunen hjælper dem.

Det fremgår ikke, hvad der ligger til grund for, at det er skolelederen, der må fratræde. Nordfyns Kommune oplyser, at den omtalte lærer får lov til at blive på skolen.

Tilbød slik til gode elever

Sagen tog sin begyndelse tidligere i 2019, da en lærer ifølge flere forældre benyttede sig af alternative belønninger i deres børns klasse.

Dårlig opførsel som støj eller at komme for sent udløste minusstreger. God opførsel blev belønnet med plusser - og de udløste slik.

Forældrene Anja Riber og Sandie Johnson fortalte TV 2 Fyn, at deres børn kom grædende hjem.

Dengang konfronterede TV 2 Fyn skoleleder Morten Wettergren med metoden:

- Jeg vidste ikke, at det skete. Men jeg har snakket med lærerne i klassen. De siger, at det stoppede i februar, fortalte han han og forklarede, at lærerne bag havde til hensigt at fremme motivationen hos eleverne.

Han understregede, at han tog afstand fra det.

Efterfølgende kunne BT fortælle, at de to forældres børn blev forsøgt frosset ud af klassen ved at forældrene til de resterende børn holdt deres børn hjemme. Det hele blev koordineret i en tråd på Messenger. Nordfyns Kommune bekræftede afpresningen:

- Nordfyns Kommune arbejder i øjeblikket på at løse sagen på Kystskolen / afd. Krogsbølle, hvor forældrene til 23 børn har valgt at holde deres børn hjemme mandag og tirsdag i protest mod to andre forældres beskyldninger om chikane mod en af klassens lærere, lød det i en pressemeddelelse.

Ny undervisning til to børn

Af den nye pressemeddelelse torsdag fremgår det, at der er indledt ”en dialog med de to forældre, som har klaget over behandlingen af deres børn”, og at der er etableret et midlertidigt undervisningstilbud til de to børn, som træder i kraft efter efterårsferien.

Forældrene er orienteret.

De resterende forældre er ligeledes blevet orienteret, og de 23 børn har igen været tilbage i deres klasse.